Már lehet jelentkezni a Zöld Nemzeti Bajnokok pályázati felhívás előminősítésére

2020.06.17 | COVID-19, Gazdaság, Hírek, Pályázatfigyelés, pályázatok

A kormány kiemelt célja a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatása.

„A Zöld Nemzeti Bajnokok felhívás társadalmi egyeztetése, valamint az előzetes szakmai egyeztetések megmutatták, hogy a magyar vállalkozások elkötelezettek a környezeti fenntarthatóság iránt és számos olyan cég működik hazánkban, amely a gazdaság zöldítésén dolgozik, ezzel is értéket teremtve a gazdaság és a magyar családok számára. Ezért döntöttünk úgy, hogy az eredetileg 3,85 milliárd forint felhívás keretösszegét már a pályázat megjelenése előtt 7,3 milliárd forintra emeljük” – tájékoztatott György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

A fejlesztési források hatékony hasznosulása érdekében a fejlesztési forrásokhoz való hozzáférés előfeltétele, hogy a vállalkozások vállalják az előminősítésre történő regisztrációt és a kiválasztási folyamatban való részvételt.

Az előminősítésre történő jelentkezésre 2020 július végéig van lehetőség, amely kétlépcsős folyamat. Első lépése az előminősítési igényt benyújtók regisztrációja. A regisztráció során a részvételi feltételeknek megfelelt vállalkozásoknak ezután a második lépésben lesz lehetősége az előminősítési űrlap kitöltésére.

A folyamat első lépése a znb.ifka.hu oldalon való regisztráció. Egy vállalkozás kizárólag egy alkalommal tud regisztrálni, melyhez e-mail cím, valamint jelszó megadása szükséges. A regisztrációt követő első belépéskor a vállalati nevet és érvényes adószámot kell megadni, hogy a regisztrált profilt az adott céghez tudja társítani a rendszer. Ez alapján történik a részvételi feltételek automatikus ellenőrzése. Amennyiben a regisztrált vállalkozás megfelelt a részvételi feltételeknek, arról a rendszer egy automatikus üzenet formájában küld tájékoztatást a vállalkozás számára. Ezt követően a levélben meghatározott időponttól lesz lehetőség az előminősítési űrlap kitöltésére. Az előminősítés folyamata egy tanúsítvány kiállításával zárul, amely a vállalkozást feljogosítja a GINOP 1.2.11-20 forrás keretében pályázata benyújtására. A pályázatok beadása várhatóan 2020. augusztus végétől lehetséges.

Forrás: ITM Kommunikáció

Share This
X