Nagy könnyítés jön a SZÉP-kártyáknál

2021.04.16 | COVID-19, Gazdaság, Hírek, kereskedelem

2021. december 31-ig bármilyen alszámláról lehet költeni bármilyen, SZÉP-kártya által engedélyezett célra – derül ki a legfrissebb közlönyből.

A koronavírus-járvány alatt rengeteg embernek halmozódott fel a béren kívüli juttatásként adott SZÉP-kártyáin jelentős mennyiségű pénz. A helyzet orvoslása végett a miniszterelnök egy rendeletet írt alá, amely átmenetileg lényegében eltörli a különféle alszámlák közti határvonalakat.

Ez azt jelenti, hogy a rendelet értelmében például a vendéglátási “zsebből” is lehet költeni szállás célokra vagy szabadidőre és vice versa. A fennálló könnyítés 2021. december 31-ig lesz érvényben.

A Portfolio információi szerint a SZÉP-kártyák zsebeiben jelenleg mintegy 160 milliárd forint van. Ennek szabadabb felhasználhatósága segíthet az idén gyengén induló kereskedelmi forgalom élénkítésében.

A 178/2021. (IV. 15.) Korm. rendelet a SZÉP-kártyával kapcsolatos módosításról az éttermi teraszok és az óvodák, alsó tagozatok újranyitásával együtt jelent meg csütörtök este a Magyar Közlönyben.


Forrás: Portfolio.hu online gazdasági újság

Share This
X