Rekordösszegű pénzadomány gyűlt össze Debrecen Város Bálján

2020.02.06 | Hírek

A jótékony célra szánt 12 millió 300 ezer forintot szerdán adták át jelképesen az egyetem gyermekhematológiai és onkológiai intézetéhez kötődő alapítványnak. Debrecen Város Bálját a debreceni önkormányzat, a Debreceni Egyetem és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen szervezte.

2015 óta minden évben jótékonysági célokat támogatnak a résztvevők és a szervezők. A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány az összeget az ott kezelt leukémiás gyermekek családját segítő szociális alap kiadásaira, illetve egy korszerű betegfigyelő-rendszer beszerzésére fordítja.

2015-ben a gyermekmentő szolgálatot támogatták, 2016-ban a salánki óvoda felújítását, 2017-ben az Árpád téri református templom felújítását, 2018-ben a Családok Átmeneti Otthonának felújítását, tavaly pedig a Debreceni Karitatív Testület munkáját. Idén a fennálásának 30 éves évfordulóját ünneplő Leukémiás Gyermekekért Alapítvány ügye mellé álltak.

Az alapítvány volt az első ilyen szervezet a régióban, céljaik között a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján kezelt daganatos betegségekben szenvedő gyermekek támogatása szerepel első helyen.

Papp László polgármester az adomány átadásán úgy fogalmazott, az alapítvány három évtizede segíti a gyermekek gyógyulását, abban bízik, a támogatás révén még hatékonyabb munkát tudnak majd végezni, amit nemzetközi szinten is példaértékűnek nevezett.

Kiss Csongor professzor, az alapítvány kuratóriumának elnöke háláját fejezte ki az adományért a bálon résztvevőknek. Hozzátette, nagyon jelentős segítség ez számukra, hiszen az összeg fele annak, mint amit egy évben az emberek személyi jövedelemadójuk egy százalékának felajánlásaiból kap az alapítvány. Ekkora egyösszegű támogatásban még sosem részesültek.

Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese azt emelte ki, hogy a városbálon minden évben gondolnak azokra, akik valamilyen hiányt szenvednek, s mindig találnak olyan nemes célt, amit a bál résztvevői támogatni tudnak.

Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára úgy fogalmazott, Hajdú-Bihar megye vállalkozói közössége mindig szívesen áll jó ügyek mellé, a fontos célok elérésében számíthat rájuk a Kamara.

Az átadáson egy leukémiából meggyógyult lány és édesanyja beszéltek küzdelmeikről és arról a segítségről, amit a klinika szakembereitől és az alapítványtól kaptak. Mint kiderült, a betegségből meggyógyult lány, Babett orvosi pályára készül.

Forrás: Dehir.hu

Fotó: Kandert Szabolcs

Share This
X