1. Kezdőlap
  2.  » 
  3. Szakképzés
  4.  » 
  5. Pályaorientáció
  6.  » Nyári tábor

Nyári tábor

 

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Teszteld a Pályád” néven évente pályaorientációs nyári tábort szervez felső tagozatos diákok számára.

A napközis tábor alatt a gyerekek minden nap más-más ágazat szakmáival ismerkedhetnek meg. Naponta több szervezett üzem- és tanműhely-látogatáson van lehetőségük belekóstolni egy-egy szakma mindennapjaiba, kamarai kísérő jelenlétében. A helyszíneken az adott vállalkozás képviselői vezetik körbe a csoportot és adnak hiteles tájékoztatást az ott folyó munkáról és a megtekintett szakmákról. A tanulók, lehetőség szerint, kipróbálhatnak egyes munkafolyamatokat, ezáltal személyesen is tapasztalatot szerezhetnek az adott tevékenységről, ezzel is elősegítve a szakemberek utánpótlását az iparágban.

Az üzemlátogatásokon felül a diákok önismereti tréningeken vehetnek részt, ahol pszichológus szakember segítségével fedezhetik fel magukban a rejtett képességeiket, fogalmazhatják meg érdeklődési körüket. A pszichológus segíti őket abban, hogy miként alakíthatnak ki önmagukról reális képet, ezáltal az egyéni érdeklődésük, valamint tulajdonságaik és képességeik feltérképezése révén nagyobb eséllyel választhatnak olyan szakmát maguknak, amelyben sikeresek és motiváltak tudnak lenni.

A tábor ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, a helyek feltöltése érkezési sorrendben történik. A résztvevő gyerekeknek a Kamara az ingyenes utaztatáson felül meleg ebédet és uzsonnát is biztosít.

 

Jelentkezési
űrlap

Galéria:

2022.január

X