Kezdőlap » Szakképzés » SZKTV, OSZTV

Szakmai és tanulmányi versenyek

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2009 óta minden évben meghirdeti a gondozásra átvett szakképesítésekben az iskolai rendszerű nappali oktatásban részt vevő végzős tanulók számára szervezett Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV).

A verseny célja többek között a „fizikai szakképesítések” társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, a pályaorientáció erősítése, valamint a magasabban kvalifikált szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése.

A verseny szlogenje: „A jó szakma felér egy diplomával”

A háromfordulós verseny írásbeli elődöntőjét a területi kamarák bonyolítják le megyeszékhelyükön.
A döntőbe jutott versenyzők Budapesten, a HUNGEXPO Vásár területén megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon bizonyíthatják tudásukat és rátermettségüket.

Az, aki a versenyen a meghirdetett szakmai és vizsgakövetelmények szerinti képzésben vesz részt, és valamely versenytevékenység vagy annak önálló feladatrésze esetén eléri a megszerezhető pontok legalább 60%-át, akkor a komplex szakmai vizsgáztatás szabályai szerint mentesül a szakmai vizsgáztatatás adott versenytevékenységnek vagy feladatrésznek megfelelő tevékenység teljesítése alól. Az eredményről a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara igazolást állít ki és értesíti a versenyző iskoláját.

A versenyen való részvétel ingyenes. Jelentkezni a fesztivál weboldaláról (https://szakmasztar.hu) lehet, ahol további információk is olvashatóak.

A Szakma Sztár Fesztivál 2 napjára rendszeresen utaztatunk érdeklődő általános iskolás és középiskolás csoportokat, akik a helyszínen több mint 40 szakmát ismerhetnek meg. A diákok tárlatvezetésen vehetnek részt, valamint több standon is kipróbálhatják tehetségüket.

A fesztivál keretein belül kerül lebonyolításra a SkillsHungary válogató verseny, ahonnan azok a frissen végzett szakemberek kerülnek kiválasztásra, akik a nemzetközi versenyeken képviselhetik Magyarországot.

Euroskills, Worldskills

2020.július

hétfő

kedd

szerda

csütörtök

péntek

szombat

vasárnap

-

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

31márcAll Day31decCare & Industry together against CORONAvirtuális egészségügyi platform

07júlAll DayQatar 2020 Nemzetközi online üzletember találkozó

X