Tájékoztatás szakmai gyakorlati képzésről

2020.03.18 | Hírek, Szakképzés

A fokozott járványveszélyre tekintettel, a szakmai gyakorlatukat duális képzési keretek között töltő tanulók és munkáltatók egészségének védelmében, a vírus terjedésének megelőzése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara javasolja AZ EGYEDI MINISZTERI HATÁROZATBAN megfogalmazottak szerint a szakmai gyakorlati képzés digitális munkarendben, vagy egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával történő megoldását.

Amennyiben a vállalkozás ezt megvalósítani nem tudja, javasoljuk a szakmai gyakorlati tananyagtartalmak feldolgozásának elhalasztását.

A digitális oktatás megszervezése, illetve a projektfeladat előírása a tanulók számára speciális ismeretekhez kötött, külön felkészülést igénylő tevékenység. Javasoljuk a vállalkozások számára, hogy csak az a gyakorlati képzőhely válassza ezt a lehetőséget, amely felkészült ilyen jellegű oktatás folytatására.

A határozat értelmében a szakképző intézmény és a gyakorlati képzőhely közösen dönt a gyakorlati oktatás halasztásáról vagy digitális munkarendben történő megszervezéséről.

Az egyedi miniszteri határozat a duális képzés keretében megszervezett, külső gyakorlati oktatásra vonatkozóan is tartalmaz rendelkezéseket.

Kérjük, a választásukkal kapcsolatban keressék az illetékes szakképző intézmény munkatársát!

Kamaránk duális képzési tanácsadói telefonon és e-mailen elérhetőek:

https://hbkik.hu/rolunk/ugyintezo-szervezet/

ITM határozat Szakképzési Digitális Munkarendről 2020.03.16.

Share This
X