TOP 100 a Kamarában – galériával

2019.12.13 | Hírek

Hajdú-Bihar megye gazdaságának és legjelentősebb gazdálkodóinak teljesítményét elemző TOP 100 kiadvány bemutatására és a TOP100 díjak átadására került sor december 13-án, a HBKIK székházában.

Idén 13. alkalommal jelent meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Inform Média Lapkiadó Kft. közös együttműködésben kiadott kiadványa, mely a társaságiadó-bevallások adatainak tükrében mutatja be a megye gazdasági teljesítményét, valamint az arra jelentős hatást gyakoroló 100 társas vállalkozás tevékenységét.

A rendezvényen Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke és Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt. Ezt követően Veres István László, a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója tartotta meg szakmai előadását.

Varga Mihály pénzügyminiszter előadásában kiemelte, hogy a kormány jövő év február-márciusban újabb gazdaságvédelmi akciótervvel segíti a magyar gazdaság szereplőit, ami egyebek között további adócsökkentést és adóadminisztráció-mérséklést jelent.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy bár Európában még nem beszélhetünk recesszióról, de visszafogottak a gazdasági kilátások, Közép-Európában és Magyarországon ugyanakkor bizakodóbb a hangulat, mint Európa egészében. Hozzátette: a magyar gazdaság 2019-re Európa leggyorsabban növekvő gazdasága lett, az év első kilenc hónapjában 5,1 százalékos, a harmadik  negyedévben 5 százalékos volt a gazdasági növekedés, ami három és félszerese az európai átlagnak. A pénzügyminiszter szerint jövőre reálisan 4 százalékos gazdasági növekedés várható, amit segít a kormány új gazdaságvédelmi akcióterve.

A rendezvény zárásaként került sor a TOP 100 gazdasági díj és a kategóriadíjak ünnepélyes átadására.

A díjazottak

A Napló Gazdasági díját Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője vette át.

A legnagyobb nettó árbevételt elérő vállalat a KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. lett, a díjat Guba Sándor igazgatósági elnök vette át.

A legnagyobb adózás előtti eredményt elérő, valamint legnagyobb hozzáadott értéket előállító vállalat a TEVA Gyógyszergyár Zrt. lett.

A legnagyobb arányú foglalkoztatás bővítést végrehajtó vállalkozás a HSA Human Service Agency Munkaerőpiaci Szolgáltató Kft. lett, a díjat Mátyás László ügyvezető vette át.

 

Forrás: MTI

Share This
X