Új fejlesztés Hajdúszoboszlón a gazdaság- és a turizmus újraindításáért

2021.06.21 | Területi szervezetek

A több mint 3 és fél milliárd forintos fejlesztéssel hat különleges medence és jakuzzi galéria is épült a hajdúszoboszlói fürdő új prémium zónájának részeként. A turizmus újraindulását segítő beruházást a kormány másfél milliárd forinttal támogatta.

– A létesítmény két és fél hektáron terül el, az együttes vízfelülete meghaladja a 2500 négyzetmétert és ezer fő egyidejű befogadását teszi lehetővé – mondta Kircsi Lajos, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója.

A fejlesztés több mint 3 és fél milliárd forintba került, amihez az állam másfél milliárdot adott. A prémium zóna átadásán Czeglédi Gyula, a fürdőváros polgármestere azt mondta: a beruházástól azt remélik, hogy ismét sokan érkeznek Hajdúszoboszlóra.

A mostani a strand történetének második legnagyobb fejlesztése, a turisztikai attrakció nem csak versenyképesebbé teszi a fürdőt, de családbarát is.

– Mindig odafigyeltünk azokra a jelzésekre, amelyek a turistáktól, a vevőktől érkeztek és természetesen azokat figyelembe véve alakítottuk úgy a helyzetet, hogy amikor a lehetőség kínálkozott, akkor abba az irányba fejlesszünk – mutatott rá a polgármester.

A járvány leginkább az idegenforgalmi ágazatot érintette, az új fejlesztés pedig a sikeres újraindulást segíti – erről már Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár beszélt, aki hozzátette: a kormány az elmúlt másfél évben Hajdúszoboszlón több mint 2100 munkahely megőrzéséhez járult hozzá, összesen 1,3 milliárd forinttal.

Szerző: Pálffy Andrea, Dehir.hu
Fotó: Dehir.hu

 

Share This
X