Újabb enyhítések vidéken: be lehet menni az éttermekbe, júniusban már lagzikat is tarthatnak

2020.05.14 | COVID-19, Gazdaság, Hajdú-Bihar, Hírek

A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések további enyhítését jelentette be a megyékre nézve a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön. Gulyás Gergely online sajtótájékoztatón közölte, a Pest megyei koronavírus-fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidékiekhez, ezért Pest megyét mostantól a többi megyével tekinti egy egységnek a kormány.

Gulyás Gergely jelezte azt is, hogy a Budapestet érintő korlátozások enyhítéséről hamarosan döntenek.

A miniszter a megyékre vonatkozó enyhítéseket ismertetve hangsúlyozta, az 1,5 méteres védőtávolságra és az arc eltakarására vonatkozó szabályokat fenntartják, de a vendéglátóhelyek belső zárt részében (különösen étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban) a tartózkodás megengedett.

Közölte, hétfőtől megnyitnak a szabad területen lévő vidéki játszóterek, parkok. A szállodák és a panziók a megyékben fogadhatnak vendégeket.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hozzátette, hogy vidéken és Pest megyében június 1-től maximum 200 fős esküvőt és lagzit is lehet majd tartani.

Mint elhangzott, június 2-ig nem lesz iskolai oktatás, a továbbiakról még nem döntöttek. Egyelőre olyan gyerektáborokat lehet szervezni, melyeken nem alszanak ott a gyermekek, de lehet, hogy ezen is lazítanak a hónap végén.

Forrás: MTI/Dehir.hu
Fotó: Balázs Attila, MTI

Share This
X