Városi Könyvelői Szakmai Klub alakult Hajdúböszörményben

2021.10.19 | Gazdaság, Hírek, Területi szervezetek

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) Hajdúböszörményi Szervezete egy Városi Könyvelői Szakmai Klub megalakítását kezdeményezte. A közösség október 14-én erősítette meg szándékát azzal a céllal, hogy a Kamara helyi szervezetének támogatásával még magasabb színvonalon tudják a gazdasági egységeket, a kkv-kat segíteni.

A változások egyre nagyobb mértékben igénylik a vállalkozásoktól is a jobb tájékozottságot, a jogszabályok naprakész tudását, fejlődést a digitalizációval. Több területen szükséges a szemléletváltás, a döntések gyors meghozatala és a szakmaiság erősítése. Ezeket az alapgondolatokat fogalmazták meg a jelenlévők, kiemelve a folyamatos tapasztalatcserét, szakelőadók meghívását a klub által javasolt témákban. Ezen a napon külön foglakoztak a szakképzési törvény vállalkozásokat érintő változásaival, az ügyfélkapus levelezés buktatóival, a leggyakrabban elkövetett számlázási hibákkal. Kiemelt téma volt a Széchenyi Kártya Program és a Széchenyi Lízing GO! konstrukció új lehetőségei, amelyekhez bemutatásra kerültek az adminisztrációs kötelezettségek, a nyomtatványok kitöltésének lépései és az igényléshez szükséges, gyakorlatias tudnivalók.

A Klub elhatározása, hogy hasznos, a mindennapi könyvelői munkát támogató információk és tudás megosztásának szakmai műhelye legyen ez a közösség. A következő összejövetelre 2021. november 23-án (kedden), 17 órától kerül sor a Kamara hajdúböszörményi irodájában (Hajdúböszörmény, Kossuth u. 5. 1/9.), melyre minden érdeklődőt várnak a csatlakozás szándékával is.

Kathiné Juhász Ildikó

HBKIK területi elnök

Share This
X