ZERO HARM WEEK – Nulla ártalom hete az FMF-nél: 2021. április 19-22.

2021.05.04 | Hajdú-Bihar, Hírek, Területi szervezetek

A püspökladányi székhelyű FMF Kft. beszámolója a vállalatnál tartott EHS-tematikájú programsorozatról.

A Johnson Controls-nál meghirdetett, évente ismétlődő program a Zero Harm – Nulla Ártalom hete. Víziónk: Egy biztonságos kellemes és fenntartható világ megteremtése.

A 3 fő alaptémánk is Víziónk köré épült: Biztonság, Egészség és Jólét, valamint a Környezetvédelem voltak fókuszban.

4 napos programsorozatunkban minden egyes napnak külön témája volt. A Global indíttatású aktivitásokat helyi szervezésű programokkal, tevékenységekkel egészítettük ki.

A programsorozat alatt folyamatosan elismertük aktív résztvevőink, közreműködőink munkáját, visszajelezve kiemelkedő teljesítményüket.

A helyi tevékenységek tervezésénél természetesen ügyeltünk a koronavírus miatti óvintézkedések betartására.

A stabil, egészséges munkaerő állomány fenntartása és az elkötelezettség növelése kiemelkedő fókuszterületek vállalatunknál.

Zero HARM hét programsorozatunk célja a biztonsági kultúra fejlesztése, a biztonsági tudatosság elmélyítése munkavállalóinkban. A vezetőink abszolút elkötelezettek a víziónk iránt, részükről a példa és iránymutatás jó lehetőség arra, hogy munkavállalóinkat ösztönözzük a témákban.

Biztonság témakörben napi biztonsági bejárásokat tartottunk, és EHS beszélgetéseket folytatva munkatársainkkal, felhívtuk kollégáink figyelmét a munkabiztonság fontosságára. Programjaink között szerepelt irodai ergonómia illetve egy Betűkereső játék: a ZERO HARM betűit kellett megtalálni.

Az Egészség és Jólét témakörében bátorítottuk munkatársainkat, oltassák be magukat a koronavírus ellen.

A program jegyében meghirdettük a „Kerékpáros és gyalogos kihívást”.  Aki a ZERO HARM hét során a legtöbb km-t tette meg kerékpáron vagy gyalogosan, díjazásban részesült.

Játékos totót hirdettünk az egészség és wellness jegyében. Munkatársaink KIÉGÉS – BURNOUT tesztet tölthettek ki, mely kiértékelésével az egész szervezetet lehetőségünk volt felmérni. Ezek az adatok nagy segítséget nyújthatnak a későbbiekben a megelőzésben.

Hasonlóan ehhez a kérdőívhez, felmérhettük a kollégák táplálkozási szokásait is. A püspökladányi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai interaktív előadást tartottak az újraélesztés gyakorlatáról. Bátorítottuk dolgozóinkat, hogy próbálják ki és legyenek Ők is Életmentők.

A napot a JERUSALEM-CHALLENGE videó forgatás aranyozta be, melynek célja egy rövidfilm összeállítása, amelyben megmutathattuk, hogy a koronavírus-járvány ellenére is tudunk optimisták, vidámak és hatékonyak maradni: https://www.youtube.com/watch?v=IipfS1HSUOY Az FMF Kft. Boldogság üzenete nagy örömünkre futótűzként terjedt és terjed a mai napig a városban, és világszerte a vállalat cégcsoportjain belül.

A környezetvédelem keretében a Föld napja alkalmából a fenntarthatóság jegyében „Mit készítettél újrahasznosított anyagból?” – játékot hirdettünk, megmutatva hogy Mi mindannyian tehetünk a környezetünk védelme érdekében, mert ez Mindenki felelőssége.

A ZERO HARM egy erős, hatékony és egyedülálló EHS márkanév, irányelv, mely utat mutat mindannyiunk számára a három fent megnevezett területen. Minden tevékenységünk kapcsolatban van valamilyen szinten ezen témakörökkel. A ZERO HARM sokkal több, mint egy döntés, egy intézkedés, és nem EGY személyhez köthető. A ZERO HARM egy kultúra. Ez mindannyiunkról szól, rólunk, akik itt együtt dolgozunk és fenntartjuk ezt a víziót, szemléletmódot, hogy biztosítsuk a biztonságos munkakörnyezetet, tegyünk az egészségünk érdekében, és éljünk környezettudatosan mindennapjainkban. Mi tesszük olyanná a cégünket, amilyen. Mi magunk határozzuk meg a légkörét, EGYÜTT.

A hét zárásaként apró ajándékokkal jutalmaztuk heti nyerteseinket, megfejtőinket, kiosztottuk a jutalmainkat, díjainkat. Az a hét valóban Izgalmas, Érdekes, Figyelemfelkeltő és Vidám volt.

Ezen programok segítségével egyrészt óvjuk munkavállalóink biztonságát és egészségét, fokozzuk biztonság- és egészségtudatos gondolkodásukat, másrészt a munkavállalói élmény pozitív növelésével növeljük a munkavállalóink elégedettségét. Mivel az életünk jelentős részét munkával töltjük, a kiegyensúlyozottságunk szempontjából kifejezetten fontos, hogy a munkahelyen is megtaláljuk a boldogság forrásait.

A rendezvény jó lehetőség arra, az egészségmegőrzés és a biztonságos munkakörnyezet fontossága fókuszba kerüljön a mai felgyorsult világunkban. Bízunk benne, hogy sikerült a rendezvény résztvevőinek olyan pozitív élettöltést, szellemi útravalót nyújtani, ami inspirálni fogja Őket mind a magánéletben, mind a munkában.

FMF Kft.

Galéria: Nulla ártalom hete az FMF-nél

Share This
X