Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tájékoztató rendezvényt szervez a Kamara a foglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatásokról

2018. február 16.

A Kamara és a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya együttműködik annak érdekében, hogy a megyében működő vállalkozások és vállalatok a támogatott foglalkoztatásról hiteles információhoz jussanak.

 

Egyedülálló napelemszerelő-képzés indul Pécsett

2018. február 16.

A napenergia-hasznosítás előnyei ma már mindenki számára ismertek. Rohamosan nő a lakosság és a nagybefektetők körében azok száma, akik nem csak felismerik a kiváló lehetőséget, hanem meg is hozzák a döntést, s megrendelik a napelemes rendszerek telepítését.

Újra a Kamarába érkezik Tonk Emil Üzleti Iskolája!

2018. február 15.

Ismét Debrecenben tart előadást Tonk Emil, aki ezúttal a sikeres vevőkapcsolatok és a vevők megőrzésének titkaiba avatja be a tréningen résztvevőket március 7-én, a Kamarában.

Van mit tanulni a hollandoktól - Holland Üzleti Napot rendeztek a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

2018. február 15.

„Szeptemberi munkába állásom óta már ötödik alkalommal járok Debrecenben, amely fontos ipari centruma Magyarországnak. Örvendetes, hogy stratégiai partnerként számíthatunk a kamarára, hiszen sok olyan céggel van élő kapcsolatuk, akikkel mi is együttműködésre törekszünk a jövőben - fogalmazott René van Hell, a Holland Királyság nagykövete a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, és a Holland Királyság által szervezett üzleti napon.

Ismét közös tájékoztató rendezvényt szervez a Kamara és a NAV Debrecenben

2018. február 9.

A Vállalkozói Akadémia rendezvénysorozat keretében a vállalkozások működését érintő adózással kapcsolatos 2018. évi törvényváltozások legfőbb tudnivalóiról és az aktualitásokról tart közös szakmai tájékoztatót a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal február 21-én a Kamarában.

Elérhetők a GDPR – az EU Általános Adatvédelmi Rendeletét bemutató rendezvény előadásai

2018. február 9.

Az alábbiakban megtekinthetők, illetve letölthetők a GDPR - az EU Általános Adatvédelmi Rendeletét bemutató, február 5-én tartott kamarai rendezvény előadásai.

Exportfinanszírozási képzés

2018. január 31.

A nagy sikerre való tekintettel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ismételten megszervezi Exportfinanszírozási képzését az EXIM Bank Zrt-vel együttműködve. A 2018. február 21-én megrendezésre kerülő rendezvény célja, hogy hasznos és gyakorlati tudnivalókkal szolgáljon az exportáló vállalatok számára a külpiaci értékesítést elősegítő, a vevő számára ajánlható finanszírozási formákról.

A NAV munkatársai tájékoztatták a vállalkozókat az adótörvény változásokról Hajdúszoboszlón

2018. január 25.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezetének szervezésében, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tartottak szakmai tájékoztatót január 24-én, a „Vállalkozói Akadémia” rendezvénysorozat keretében, a vállalkozások működését érintő 2017. évközi és a 2018. évi törvényváltozások legfőbb tudnivalóiról és az aktualitásokról.

Ezúttal Hajdúböszörményben tájékozódhattak a vállalkozások a Kamara és a NAV rendezvényén

2018. január 25.

A vállalkozások működését érintő, 2017. évközi és a 2018. évi adótörvény-változásokkal kapcsolatos legfőbb tudnivalókról tartott szakmai tájékoztató rendezvényt a Vállalkozói Akadémia rendezvénysorozatának keretében a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Szervezete és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal január 23-án, Hajdúböszörményben.

Szeptemberben jön a Euroskills Budapest 2018!

2018. február 16.

Közép-Kelet-Európában hazánk rendezi meg elsőként a EuroSkills versenyt, amelyet a szakmák Európa Bajnokságának is nevezhetünk. Óriási dicsőség és elismerés ez az ország számára. A magas színvonalú szakmai versenyen Európa legfelkészültebb fiatal szakemberei mérik össze tudásukat.

Konzultáció a 2020 utáni uniós pénzügyi keretek felhasználásáról

2018. február 16.

Az Európai Bizottság 2018-ban átfogó javaslatokat fog benyújtani a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre és a pénzügyi programok következő generációjára vonatkozóan. A javaslatok kialakításakor a Bizottság figyelembe veszi az elmúlt időszak tapasztalatait, ezért konzultációjában várja azon szervezetek véleményét, észrevételeit, amelyek beruházásokkal, a vállalkozói léttel, a kutatással, az innovációval és a kkv-kal kapcsolatos ügyekben érdekeltek, illetve azok iránt érdeklődnek.

 

Már tart a 4. ipari forradalom

2018. február 15.

A digitális analfabetizmus gátolja az új technológiák meghonosodását a magyar gazdaságban.

 

 „Az elmúlt 10 évben felhalmozódott információ mennyisége meghaladja az emberiség korábbi 10 ezer évének az adatmennyiségét, ami sokkal nagyobb sebességre kényszeríti a világot” - erről Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára beszélt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara üzleti fórumán, melynek fókuszában az Ipar 4.0, azaz, a negyedik ipari forradalom kihívásai álltak.

 

A Kamara munkavédelmi, munkaügyi és tűzvédelmi szakmai fórumot szervez Hajdúböszörményben

2018. február 14.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Szervezete munkavédelmi, munkaügyi és tűzvédelmi jogszabályváltozásokról tart szakmai fórumot február 26-án Hajdúböszörményben.

Elérhetők a Közbeszerzésekről közérthetően című konferencia előadásai

2018. február 9.

Az alábbiakban megtekinthetők, illetve letölthetők a Közbeszerzésekről közérthetően című, február 8-án, a Kamarában tartott konferencia előadásai.

Foglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatások!

2018. február 6.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya együttműködik annak érdekében, hogy a megyében működő vállalkozások/vállalatok a támogatott foglalkoztatásról hiteles információhoz jussanak. Ezért készült az Önök vállalkozása számára egy ajánlat, amely bemutatja az Európai Uniós forrásokból nyújtott támogatások lehetőségeit.

Diaszpóra projekt - 40 000 ok, hogy Romániában vállalkozz!

2018. január 31.

A projekt a Diaspora Start Up kiírás keretein belül valósul meg és azokat a Magyarországon élő és magyarországi lakcímmel rendelkező román állampolgárokat célozza meg, akik Romániában terveznek vállalkozást indítani.

Közbeszerzésekről közérthetően címmel tartanak konferenciát a Kamarában

2018. január 25.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Miniszterelnökséggel és a Közbeszerzési Hatósággal karöltve közbeszerzési konferenciát rendez február 8-án, a Kamarában.

Tonk Emil Üzleti Iskolája, újra a Kamarában!

2018. január 24.

Ismét Debrecenben tart előadást Tonk Emil, aki ezúttal a sikeres vevőkapcsolatok és a vevők megőrzésének titkaiba avatja be a tréningen résztvevőket március 7-én, a Kamarában.