Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Észak-Alföldi Innovációs Díj 2017


Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (DAB), a Hajdú-Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség

 

Észak-Alföldi Innovációs Díj pályázatot

 

hirdet az innovatív technológiában és/vagy termékfejlesztésben kiemelkedő vállalkozásoknak.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. október 6. (péntek) 12.00 óra

 

A pályázatoknak az illetékes megyei kamara címére kell beérkezniük

Információ: Iván Gábor, Tel: (52) 500-722, E-mail: ivan.gabor@hbkik.hu

 

Pályázati dokumentáció letöltése

A Déli Ipari Parkról tartottak tájékoztatót a Kamara elnökségi ülésén

2017. szeptember 19.

Elnökségi ülést tartott a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. szeptember 18-án, hétfőn. Az első napirendi pont a debreceni Déli Ipari Park fejlesztési koncepciójáról szóló tájékoztató volt. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatja a debreceni Déli Ipari Park fejlesztésének megvalósulását.

Eredmények és tervek a szakképzésben Kamara szemmel

2017. szeptember 15.

A szakképzés jelenlegi helyzetéről és a további fejlesztési irányokról rendezett ma Regionális Szakmai Szakképzési és Felnőttképzési Konferenciát Debrecenben a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és a Debreceni Szakképzési Centrum. A rendezvényen a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint a szakképzés egyik támogatója és koordinátora is képviseltette magát.

Olaszország-Magyarország Business Fórum 2017 október 11 és 13 között Milánóban

2017. szeptember 14.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Debrecen Megyei Jogú Várossal és a Debreceni Egyetemmel valamint a Pharmapolis Debrecen Innovatív Gyógyszeripari Klaszterrel együttműködésben üzleti delegációt szervez október 11 és 13 között Milánóba, az Olaszország – Magyarország Business Fórumra.

Fiatalok foglalkoztatása támogatással

2017. szeptember 13.

Az Európai Unió által támogatott Ifjúsági Garancia Program célja  a 25 év alatti fiatal álláskeresők képzése, munkatapasztalat szerzésének támogatása, végső soron a fiatalok elhelyezkedési esélyeinek javítása a munkaerő piacon.

További megtakarítások lehetőségét kínálja a villanyszerelők és a vízszerelők központi nyilvántartása

2017. szeptember 13.

2017. szeptember 1-jén hatályba lépett a versenyképességi törvény azon rendelkezése, mely szerint a fogyasztók a villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozások elvégzésére – a gázbekötéseknél már megszokott módon - szabadon választhatnak kivitelezőt. Ennek érdekében létrejött a villanyszerelők és vízszerelők névjegyzéke, akik villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozásokat végezhetnek a felhasználók megbízásából. A villanyszerelők és vízszerelők nyilvántartását a Fővárosi Kormányhivatal vezeti.

Kétirányú fejlődés - Olasz Üzleti Napot tartottak a Kamarában

2017. szeptember 13.

Folyamatosan fejlődtek a gazdasági kapcsolatok Magyarország és Olaszország között az elmúlt években. Ezek további erősítése, fellendítése, valamint a gazdasági szereplők kölcsönös piachoz juttatása közös cél. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékeny résztvevője ennek a fejlődési folyamatnak. Olasz InfoPontként a legfontosabb, legaktuálisabb információkkal, hasznos tudnivalókkal segíti a jövőben a megyei vállalkozások olasz piacra jutását, valamint az olasz vállalkozások betelepülését. A lehetőségekről a Kamarában megrendezett Olasz Üzleti Napon bővebben is hallhattak az érdeklődő vállalkozások.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet az alábbi munkakörökben:

2017. szeptember 7.
  • mestervizsga referens
  • képzőhely ellenőrzési referens
  • pályaorientációs adminisztrátor
  • MFKB koordinátor

Megjelent a kamara Üzlet és Vállalkozás című gazdasági magazinjának legújabb, nyári száma!

2017. szeptember 4.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kívül-belül megújult, negyedévente megjelenő gazdasági kiadványának nyári számában az elmúlt hónapok legfontosabb eseményeiről, történéseiről és tudnivalóiról olvashatnak.

SZAKMATANULÁS ÉRETTSÉGI UTÁN? IGEN!

2017. augusztus 28.

Érettségiztél, de nem sikerült a felvételid az egyetemre? Ne hagyd elveszni az időt, amíg újra próbálkozol! Tanulj piacképes szakmát, melynek birtokában könnyebben elhelyezkedhetsz!

Ebben is segíti a hajdú-bihari vállalkozásokat a Kamara

2017. augusztus 25.

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Debrecen Televízió Közügy című műsorában beszélt többek között a szemléletváltás fontosságáról, a fejlesztések szükségességéről és a vállalkozások versenyképességének növeléséről.

Újra megrendezik a nemzetközi üzletember találkozót Ungváron

2017. szeptember 18.

2017. november 16-17-én a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében nemzetközi üzletember találkozó kerül lebonyolításra Ungváron.

 

Üzletember találkozó a brnoi Nemzetközi Gépipari Vásáron

2017. szeptember 15.

A Brno-i Regionális Kereskedelmi Kamara az Enterprise Europe Networkkel, valamint a Brno Trade Fair-rel együttműködve 2017. október 9. és 10. között az 59. alkalommal megrendezésre kerülő International Engineering Fair keretein belül Contact Contract címmel üzletember találkozót szervez. Az International Engineering Fair (MSV) több, mint 1500 kiállítójával és 75000 látogatójával Közép-Európa vezető ipari-kereskedelmi vására. Az eseményen részt vevő kiállítók több mint harmada külföldről érkezik és a gépipar valamennyi kulcságazata képviselteti magát.

Minden jó, ha jó a vége! - Újra Debrecenben, a Kamarában tart előadást Tonk Emil

2017. szeptember 14.

Ismét Debrecenbe érkezik Tonk Emil üzleti akadémiája. Ezúttal arról hallhatnak az érdeklődők, hogy mi a titka az üzleti tárgyalások sikeres befejezésének. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara október 17-én, kedden ad otthont Tonk Emil tréningjének.

Mondja el véleményét az uniós fogyasztóvédelmi jogról!

2017. szeptember 13.

Az Európai Bizottság a fogyasztóvédelmi és az értékesítési  jog módosítását tervezi, ami érinteni fogja az Európában árukat vagy szolgáltatásokat értékesítő kkv-kat. A tervezett jogszabályi változások esetleges vállalkozásokat érintő hatásait is szeretné felmérni a Bizottság, ezért az Enterprise Europe Network bevonásával konzultációt indított, melyben minden érintett kkv részt vehet az alábbi kérdőív kitöltésével.

Videó: olasz-magyar együttműködésről tanácskoztak Debrecenben

2017. szeptember 13.

A Kamarában tartott Olasz Üzleti Napról a Debrecen Televízió készített felvételt, amelyben Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, Dr. Papp László, Debrecen polgármestere és Massimo Rustico, Olaszország magyarországi nagykövete nyilatkozott a nemzetközi együttműködésről.

100 millió, 15 év, 250.000 Széchenyi Kártya

2017. szeptember 8.

Ünnepélyes keretek között adták át a 250 ezredik Széchenyi Kártyát és az első 100 milliós Széchenyi Kártya igénylésért járó emlékkártyát a KAVOSZ Zrt. és a program fennállásának 15. jubileumi évében, szeptember 7-én Budapesten.

Átadták „Az Év Üzlete” díjat Hajdúszoboszlón

2017. szeptember 6.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezete tizenöt éve alapította a díjat. A hagyományteremtő kezdeményezés a város arculatát meghatározó kereskedelmi és vendéglátó üzleteket ösztönzi a színvonalas megjelenésre, Hajdúszoboszló sajátosságainak figyelembe vételével.

Jelentősen nőttek a beruházások a második negyedévben

2017. augusztus 31.

A második negyedévben a nemzetgazdasági beruházások volumene 27%-kal meghaladta az előző év azonos időszaki, alacsony bázist. A beruházási teljesítmény az előző negyedévihez hasonlóan kiemelkedően nőtt, ami a nemzetgazdaság csaknem minden területét érintette. A nagymértékű bővülés a 2014–2020-as uniós költségvetési ciklus forrásaiból finanszírozott projektekkel összefüggő munkálatok élénkülésének és a vállalkozások fejlesztéseiben bekövetkezett expanziónak egyaránt köszönhető. 2017 I. félévében a beruházások 25%-kal nőttek az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Állami kitüntetést vehetett át Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

2017. augusztus 25.

A gazdaságfejlesztés területén végzett kimagasló munkája elismeréseként, az államalapítás ünnepén Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehetett át Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke.