Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai hozzájárulás

2017. május 22.

Tudja, hogy a kamarai hozzájárulást költségként elszámolhatja? Az 5000 forintos díjat adószámnak feltüntetésével átutalással, kényelmesen, akár otthonából is rendezheti. Cserébe számos kamarai szolgáltatást vehet igénybe.

Átadták az okleveleket a Hajdú-Bihar megyei díjazott tanulóknak a Kamarában

2017. május 25.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjébe jutott diákok és felkészítő tanáraik részére díjátadó ünnepség keretén belül elismerését fejezte ki a kiemelkedő teljesítményekért.

Ünnepélyes keretek között írták alá az új, hosszú távú szakképzési együttműködési megállapodást a Kamarában

2017. május 24.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziuma, a Debreceni Szakképzési Centrum és a TEVA gyógyszergyár Zrt. együttműködésével 2017. szeptemberétől elindul a TEVA osztály! A Vegyipari Szakgimnázium 30 diákja egy éven keresztül a TEVA gyártási területein és laboratóriumaiban tölti a szakmai gyakorlatát. A felek egy sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes aláíráson szignózták az együttműködési megállapodásról szóló szerződéseket 2017. május 24-én, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

Sikerrel zárult a Modern Vállalkozások Programjának első szakasza

2017. május 24.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke május 23-án budapesti sajtótájékoztatón ismertette a Modern Vállalkozások Programjának eredményeit, melyek, mint mondta, önmagukért beszélnek.

Szorosabb gazdasági együttműködésről tárgyaltak a brnói iparkamarától érkezett delegáció tagjaival a Kamarában

2017. május 23.

A Brno-i Regionális Kereskedelmi Kamarából Debrecenbe érkező delegáció látogatásának célja a testvérvárosi és a két kamara közötti együttműködés nyomán a magyar-cseh üzleti, gazdasági, kulturális és turisztikai kapcsolatok fejlesztése és ösztönzése, továbbá a Brno-i és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közötti együttműködési lehetőségek megvitatása volt.

A világ legjobbjaival versenyezhetnek a Hajdú-Bihar megyei szakma sztárok

2017. május 19.

Lezajlott az összes még hátralévő döntő a X. Szakma Sztár Fesztiválon. Összesen 19 szakmában 20 fiatal szakember utazhat az Egyesült Arab Emirátusokba, Abu Dhabiba. A világ legjobbjai sorába három Hajdú-Bihar megyei fiatal is bekerült.

 

 

Építőipari Szakmai Tájékoztató Fórumot tartanak a Kamarában

2017. május 16.

2017. május 30-án, kedden Építőipari Szakmai Tájékoztató Fórumot rendeznek a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

„ISS GUT!” – Magyar élelmiszerek Németországban

2017. május 11.

Amennyiben termékeit a német élelmiszerboltok polcán szeretné viszontlátni, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara most segít a megfelelő partnerek megtalálásában.

Ukrán munkaerő, magyar érték – mini konferencia, munkaerő piaci lehetőségekről a Kamarában

2017. május 10.

Hazai hiányszakmák feltöltése, ukrán állampolgárok foglalkoztatása, képzett munkaerő alkalmazása, munkanélküliség és munkaerő-tartalék. Ezekről a témákról hallhattak többek között azok az érdeklődők, akik részt vettek a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában tartott, „Az ukrán állampolgárok hazai hiányszakmákban történő foglalkoztatása” elnevezésű munkaerő piaci program debreceni bemutató road show-ján.

Összeállt a WorldSkills Abu Dhabi 2017 versenyzői csapata

2017. május 10.

A X. Szakma Sztár Fesztiválon a hátralévő versenyszámokban is lezajlottak a döntők, így minden szakmában kiderült, melyik versenyző képviselheti hazánkat idén októberben a világversenyen. Összesen 19 szakmában 20 fiatal szakember utazhat az Egyesült Arab Emirátusokba, Abu Dhabiba, ahol a világ legjobbjaival versenyezhetnek. A Hajdú-Bihar megyei fiatalok sikeresek voltak, ugyanis megyénkből hárman is részt vehetnek a nagyszabású megmérettetésen.

Humán Erő-A dolgozók megtartásának titkai, záró konferencia június 13-án, Budapesten

2017. május 4.

Hamarosan a végéhez ér az IFKA Kft. vezette, rugalmas foglalkoztatással és a munkaerő megtartásával foglalkozó FEL-VÁLLAL projekt, amelynek része volt a március 29-én Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában tartott konferencia is.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. év május 25. napján tartotta Küldöttgyűlését

2017. május 25.

A Küldöttgyűlés megtárgyalta a kamara 2016. év egyszerűsített éves beszámolóját és megállapította, hogy az a végrehajtásról, a működésről, a gazdálkodásról készített kiegészítő mérlegmellékletben foglaltakkal együtt megbízható és valós képet mutat. A Kamara 2016. évben is a törvényben és az Alapszabályban megfogalmazott céloknak megfelelően, eredményesen működött.

33 %-os kedvezmény kamarai tagoknak, a New College Oxford kórusának koncertjére

2017. május 24.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagjai részére 33%-os kedvezményt biztosítanak a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál kiemelkedő rendezvényére, a New College Oxford kórusának koncertjére a debreceni Református Nagytemplomba, 2017. május 31-én. 

Gyermeknapi ajándék a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától

2017. május 24.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében mintegy 180 hátrányos helyzetű Hajdú-Bihar megyei gyermeket ajándékozott meg a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a gyermeknaphoz kapcsolódóan azzal, hogy meghívta a gyerekeket a debreceni Vojtina Bábszínház Pinokkió című előadására.

Megalakult a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai és Vendéglátóipari Szakmai Kollégiuma

2017. május 22.

2017. május 16-án megalakult a turisztikai és vendéglátóipari szakembereket tömörítő Turisztikai és Vendéglátóipari Szakmai Kollégium. A most megalakult testület álláspontja szerint még szorosabb együttműködésre van szükség a turizmus és a vendéglátás különböző szakmai szervezetei között a jövőben, valamint egységes szakmai állásfoglalásokat kell kialakítani az aktuális kérdésekben, és azokat minél szélesebb körben szükséges közzétenni.

30 ezren dolgoznak ma Magyarországon olasz tulajdonú cégekben – Massimo Rustico, Olaszország magyarországi Nagykövete szerint ez nagyon jó eredmény

2017. május 17.

Az olasz - magyar gazdasági kapcsolatok erősítése, fellendítése, valamint a gazdasági szereplők kölcsönös piachoz juttatása. Többek között ezek a célkitűzések fogalmazódtak meg az Üzleti lehetőségek Olaszországgal elnevezésű rendezvényen, amelynek a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza adott otthont 2017. május 15-én, hétfőn Debrecenben. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara közös rendezvényén részt vett Dr. Massimo Rustico, Olaszország magyarországi Nagykövete és Dr. Francesco Mari, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara főtitkára is.

Ingyenes digitális képzés a magyar kkv-knak, Debrecenben is

2017. május 12.

A Google bejelentette Digital Workshop programjának bővítését a magyar kis- és középvállalkozásokra. Az ingyenes képzés és oktatási anyag a digitális világ adta lehetőségek kihasználásában segíti a vállalkozásokat, mely hosszútávon a magyar gazdaság növekedését segíti elő. Az online platform tavalyi elindulását követően, 2017-ben a program ingyenes előadásokkal és személyes konzultációval bővül az ország több, mint 30 városában, így Debrecenben is, ahol május 19-én, pénteken, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában tartanak Google Digitális Workshopot. 

Gyorsabb határátkelés, célzott ellenőrzés a román-magyar határon

2017. május 11.

Ideiglenesen felfüggesztette a kormány a 2017. április 7-én életbe lépett szisztematikus határellenőrzést, helyette az uniós jogok által is biztosított célzott ellenőrzésekre kell a jövőben számítani a magyar-román határon.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet területi irodai munkatárs - Berettyóújfalu munkakör betöltésére

2017. május 10.

A pályázat beérkezésének határideje: 2017. május 15; 16.00 óra. A részletekért kattintson a címre!

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

2017. május 10.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kétfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.