Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elindult a Bizangol workshop sorozat

2018. október 19.

2018. október 19-én tartották meg a HBKIK és a VIABIZ Üzletfejlesztési Műhely szervezésében indított „BizAngol” elnevezésű üzleti angol kommunikációs workshop sorozat első részét, 13 vállalkozás 18 fő munkatársának részvételével.

HR Klub a Kamarában

2018. október 17.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában elindult HR-klub interaktív fórumsorozatának  keretében november 8.-án megrendezésre kerül a második workshop, amelyre várjuk  az érdeklődő vállalkozások jelentkezését.

 

VR-kamionos kamarai roadshow

2018. október 13.

A kamara és két nagyvállalat élményt kínáló pályaorientációs napra várta a fiatalokat.

 

„A virtuálisvalóság-kamionnal igyekszünk népszerűsíteni a fiatalok körében a különféle szakmákat” - fogalmazta meg a kamarai roadshow lényegét Dr. Skultéti Éva, a HBKIK főtitkára. Mint megtudtuk, szombaton az országban elsőként Debrecenbe látogatott el az a speciális kamion, amit a Schaeffler-csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. telephelyén parkoltak le, és ahol a FAG munkatársai mellett az NI Hungary Kft. robotja is várta a fiatalokat.

Regionális beszállítói roadshow-t szervez a Kamara

2018. október 12.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Debrecen Megyei Jogú Várossal, Berettyóújfalu, Hajdúnánás, Püspökladány Városokkal, a Békés, a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Jász-Nagykun-Szolnok és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarákkal együttműködésben beszállítói rendezvény-sorozatot szervez.

Elmia Subcontractor Nemzetközi Üzletember Találkozó

2018. október 11.

2018. november 13-16. között kerül sor az ELMIA Subcontractor vásárra a svédországi Jönköpingben. Az Elmia Subcontractor a gépipari beszállítók legnagyobb észak-európai seregszemléje, az azon való részvétel az észak-európai piacra való bejutás leghatékonyabb módja. A kiállításon évente 30 ország 1200 kiállítója képviselteti magát, a látogatók száma pedig meghaladja a 15 ezret.

Munkaerő? Megtartom magamnak!

2018. október 9.

Új helyzethez kell hosszú távon hozzászoknunk Magyarországon és a régióban: a korábban korlátlannak hitt munkaerőről kiderült, hogy korántsem az. Ennek következményei pedig beláthatatlanok; lehet szimplán kellemetlen, de akár a vállalkozásunk léte is veszélybe kerülhet, ha a munkaerőhiány miatt nem tudjuk biztosítani cégünknél a fenntartható növekedést. E probléma megoldására próbált valamiféle receptet kínálni az az interaktív szakmai konzultáció, melyet a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Pannon-Work Csoport közösen rendezett a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában Debrecenben.

Kétnapos pályaválasztási kiállítást tartottak – a Kamara részvételével

2018. október 9.

A "Szelet a vitorlába!" című pályaválasztási kiállításon a HBKIK standját is megtalálhatták a látogatók október 9-10-én, Debrecenben.

Smart City Expo World Congress 2018 Üzletember találkozó

2018. október 9.

Az Enterprise Europe Network szervezésében 2018. november 13-14. között idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Smart City Expo World Congress rendezvénnyel párhuzamos nemzetközi üzletember találkozó, melyre magyar cégek jelentkezését is várjuk.

Üzleti angol workshop-sorozat indul a Kamarában

2018. október 8.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a VIABIZ Üzletfejlesztési Műhely szervezésében „BizAngol”elnevezéssel gyakorlat-orientált üzleti angol kommunikációs workshop-sorozat indul.

A Norvég nagykövet látogatása a Kamaránál

2018. október 5.

2018. október 5-én hivatalos látogatást tett a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Őexc. Olav Berstad, a Norvég Királyság magyarországi nagykövete.

Közösségi összefogással beszerzett félautomata defibrillátor - a Kamara közreműködésével

2018. október 18.

2018. október 17-én (szerdán) ünnepélyes keretek között adták át Hajdúszoboszlón az első, közösségi összefogással beszerzett, közintézményben elhelyezett félautomata defibrillátor (újraélesztő) készüléket, az Újraélesztés Világnapja alkalmából.

MEDICA 2018 nemzetközi üzletember találkozó Düsseldorfban

2018. október 17.

Az Enterprise Europe Network szervezésében 2018. november 12-14. között kerül megrendezésre a MEDICA 2018 egészségipari szakkiállítással párhuzamos nemzetközi üzletember találkozó, amely kiváló alkalom az üzleti kapcsolatok kialakítására!

Történelmi esély a bihari térségnek

2018. október 12.

Van mire büszkének lenni a XXI. Bihari Számadó Napokon (is) Berettyóújfaluban.

 

Bondár Sándor, a HBKIK Berettyóújfalui Szervezetének elnöke: Berettyóújfalu nagy lépés előtt áll, hiszen az M35-ös autópálya ebben az évben eléri városunkat. A debreceni Déli Ipari Park alig 15-20 percnyi járásra lesz tőlünk a sztrádán, és mivel a parkba járműipari cégek települnek be, egy sor ismeretlen kihívás vár majd ránk. Ezen a kiállításon a gazdaság, a kultúra és az oktatás képviselői egyaránt jelen vannak, így lehetőség van a bemutatkozásra, a közös gondolkodásra, hogy az említett kihívásokat minél inkább a saját boldogulásunkra tudjuk fordítani. Rajtunk is múlik, hogy élünk-e a lehetőséggel, és a bihari térség ezeket az előnyöket a saját fellendülésére lesz-e képes kamatoztatni.

Green Days 2018 - Nemzetközi üzletember találkozó

2018. október 11.

2018. november 27- 30. között kerül megrendezésre Lyonban a Pollutec nemzetközi környezetvédelmi szakkiállítás és üzletember találkozó. A rendezvény az egyik legnagyobb és legfontosabb nemzetközi kiállítás a környezetipar számára. Az esemény mellett az Enterprise Europe Network hivatalos B2B találkozót szervez Green Days néven. A 2016-os évben 30 országból több mint 260 üzletember vett részt az eseményen.

Együttműködési ajánlat helyi internetes napilap üzemeltetésére, eszköztámogatásra

2018. október 11.

A Lexum-Invest Kft. pályázatot hirdet civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, nonprofit kft.-k) számára az országos online hírportál-hálózathoz történő médiapartnerségi csatlakozás tárgyában.

INNOVATÍV HR – Kihívások a XXI. században

2018. október 9.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara, a Humán Szakemberek Országos Szövetsége, a Debreceni HR Klub, a Magyar Közgazdasági Társaság Hajdú-Bihar Megyei Szervezete, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara HR Szimpóziumot és Szakmai Fórumot szervez munkaerőhiány, megtartás, tehetség- és generáció-menedzsment, digitalizáció, robotizáció témakörökben a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusában 2018. október 25-én.

 

A Kamara Hajdúböszörményi Szervezete új helyen, új elérhetőségeken várja a vállalkozások képviselőit

2018. október 9.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Szervezete értesíti az érintetteket, hogy irodája új helyen, új elérhetőségeken, bővített szolgáltatásokkal várja a hajdúböszörményi és térségi vállalkozások képviselőit, továbbra is segítséget nyújtva munkájukhoz.

ELITE Program a Kamarában

2018. október 8.

2018. október 8-án a Hajdú-Bihar Megyei és Iparkamara adott helyszínt az ELITE Program részletes bemutatását célzó üzleti reggelin, amely annak a programsorozatnak a része, melyet a Budapesti Értéktőzsde indított 2018 tavaszán.

Az Üzleti Kommunikáció Életközelből: Tonk Emil előadása a Kamarában

2018. október 8.

November 7-én ismét Debrecenbe érkezik Tonk Emil Üzleti Akadémiája, ahol ezúttal az üzleti kommunikáció kerül a középpontba.

Nemzetközi partnerkereső találkozó a H2020 ICT Konferencián

2018. október 5.

 

 2018. december 4 – 6. között nemzetközi partnerkereső találkozóra kerül sor Bécsben, a H2020 ICT Konferencia keretei között.