Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázati felhívás a 2017. évi legjelentősebb innovációs teljesítmény elismerésére

2017. november 23.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve – 26. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Fókuszban a szakember-utánpótlás

2017. november 23.

A szakképzés jelenlegi helyzetével, a várható változásokkal, a képzőhelyek gyakorlati tapasztalataival, valamint a tanulók foglalkoztatásának tudnivalóival kapcsolatban rendezett közösen konferenciát a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Berettyóújfalui Szervezete, illetve a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum. A „Lehetőségek a szakember-utánpótlás biztosítására” című szakmai tájékoztató rendezvénynek november 21-én, Berettyóújfaluban, a BSZC Bessenyei György Szakgimnázium adott otthont.

Mondja el véleményét az elektronikus fuvarokmányokról!

2017. november 21.

Az Európai Bizottság jelenleg vizsgálja a lehetőségeket egy olyan szakpolitikai kezdeményezéssel kapcsolatban, amely támogatni kívánja az árufuvarozásra vonatkozó elektronikus dokumentumokban rejlő lehetőségek kiaknázását. A konzultációban várjuk fuvarozók, közlekedési és logisztikai cégek, intelligens közlekedési rendszerek üzemeltetőinek, valamint távközlési szolgáltatók, és kapcsolódó szervezetek véleményét.

Külpiaci lehetőségek a közép-európai régióban roadshow Debrecenben

2017. november 17.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája Külpiaci lehetőségek a közép-európai régióban címmel üzleti fórumot, és az annak keretében megvalósuló B2B találkozót szervez 2017. november 29-én a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában. A rendezvényen Szlovákia, Ausztria, Szerbia és Románia üzleti környezetével és lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Használjuk, hogy használjon! workshop

2017. november 16.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája workshopot szervez 2017. november 30-án a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában az EEN több mint 60 országában megjelenő nemzetközi üzleti adatbázis hatékony használatának bemutatására. 

Debreceni siker Abu Dhabiban

2017. november 9.

Bronzérmet szerzett Varga Ákos, a Debrecenből továbbjutott versenyző a fiatal szakmunkások világversenyén, a WorldSkills-en.

Építőipari szakmai fórumot tartottak a Kamarában

2017. november 8.

Idén második alkalommal, november 7-én került sor a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Építészkamara közös szervezésében megrendezett Építőipari Szakmai Tájékoztató Fórumra.

Képzőhelyként a gyakorlati képzésben

2017. november 7.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmai rendezvénye 2017. november 6-án került megrendezésre Debrecenben, a Kölcsey Központban. Az eseményen 157 regisztrált résztvevő volt jelen. 

Október az üzemlátogatások hónapja volt a Hajdú-Bihar megyei általános iskolások számára

2017. október 31.

Pályaorientációs tevékenysége keretében a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara október hónapban összesen mintegy 26 helyszínen több mint 300 megyei általános iskolás gyerek számára biztosította a lehetőséget, hogy cég-, üzem- és tanműhely-látogatások keretében személyes tapasztalataikon és élményeiken keresztül ismerkedjenek meg a szakmák világával.

Ismét Építőipari Szakmai Tájékoztató Fórumot szervez a Kamara november 7-én

2017. október 26.

A rendezvény célja, hogy tájékoztassa az érintetteket a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv által biztosított vitarendezési lehetőségre, amely az építőiparban jellemző lánctartozások csökkentésében, a késedelmes fizetések rendezésében nyújthat segítséget, továbbá tájékoztassa a résztvevőket a 2017. évre vonatkozó egyéb, szakmai tudnivalókról.

E-közmű workshopot tartanak Debrecenben

2017. november 23.

A Lechner Tudásközpont és a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara az Egységes Elektronikus Közműnyilvántartási Rendszerrel (e-közmű) kapcsolatos workshopot rendez december 5-én, Debrecenben.

Magyar-belorusz gazdasági fórumot és üzletember találkozót szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

2017. november 22.

A Magyar-Belorusz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság  2017. november 30. és december 1. között esedékes ülésszakához kapcsolódóan, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-belorusz gazdasági fórumot és üzletember-találkozót rendez Budapesten. 

Konferenciát tartott a Kamara, a munkaerőpiaci problémák megoldásainak megvitatására

2017. november 20.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara november 20-án, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában rendezett szakmai konferenciáján, többek között a munkaerőpiaci igények kielégítésének lehetőségeiről tájékozódhattak a résztvevők.

Félszázan vehették át idén a mesterlevelüket Debrecenben

2017. november 16.

2017. november 15-én, szerdán tartották meg a már hagyományosnak számító mesteravató ünnepséget Debrecenben, amelyen a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett képzéseken részt vett és sikeres vizsgát tett mesterek vehették át elismerő díszoklevelüket. Ebben az évben összesen hét szakmában adtak számot tudásukról a mesterek.

Nemzetközi Gépészeti és Berendezésgyártói Fórum Bécsben

2017. november 14.

Az Osztrák Gazdasági Kamara és az Enterprise Europe Network osztrák irodája nemzetközi fórumot szervez a gépészeti és berendezésgyártó szektor tagjai számára 2017. november 28-án Bécsben.

15 éves a KKV-kat segítő PLATO program Hajdú-Bihar megyében - Gálával ünnepelték a Kamarában

2017. november 8.

15 évvel ezelőtt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – a borsodi- és a szabolcsi kamarákkal együtt – elsőként csatlakozott Magyarországon a KKV-kat támogató PLATO programhoz, flamand minta alapján, a Flamand Kormány támogatásával.

Átadták az Észak-Alföldi Innovációs Díjat

2017. november 7.

Az MTA Debreceni Területi Bizottsága, az Észak-alföldi régió három kereskedelmi és iparkamarája - köztük a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség által szervezett Észak-Alföldi Innovációs Díj átadására november 6-án, a Magyar Tudomány Napja alkalmából került sor Debrecenben, a DAB székházban.

Lehetőségek a szakember-utánpótlás biztosítására címmel szervez rendezvényt a Kamara Hajdúszoboszlói Szervezete

2017. október 31.

A szakmai rendezvényen többek között szó lesz a szakképzési rendszer jelenlegi helyzetéről és várható változásairól, a képzőhelyek gyakorlati tapasztalatairól és a vállalkozóknak szóló foglalkoztatási pályázatokról.

Munkaerő megtartása a hazai vállalkozásoknál

2017. október 30.

A hazai vállalkozások körében a munkaerőhiányt észlelők aránya 2014-től indult meredek emelkedésnek. 2016-ban már a válaszadók 36%-a vélte úgy, hogy a munkaerőhiány az egyik legfontosabb tényező, amely akadályozza cége üzleti tevékenységét, 2017-ben pedig 38%-uk.

Gyakorlati képzőhely ellenőrök továbbképzése a Kamarában

2017. október 26.

A gyakorlati képzőhely ellenőrök felkészítő tréning sorozatának második napját október 26-án Mészárosné Szabó Anna előadásával kezdték meg a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.