Üdvözöljük a

Mi leszek, ha nagy leszek?

honlapján!

-

Mi leszek, ha nagy leszek?

Szerző: Czirbik Milán | 2018. november 13.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara számos pályaorientációs programot, rendezvényt indított annak érdekében, hogy a pályaválasztás előtt álló tanulók számára minél szélesebb körben lehetőséget biztosítsanak a szakmák megismertetésére. A diákok a kamara segítségével több vállalkozáshoz, üzembe és gyáregységbe látogathatnak el, betekintést nyerve ezzel az adott szakma mindennapi munkájába.

November 10-én, az iskolai pályaorientációs nap alkalmából a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola három osztályát vittük el üzemlátogatásra.

 

A hetedik osztályosokat a NI Hungary Kft. fogadta, ahol a tanulók prezentációt hallgathattak meg a cég működéséről, valamint gyárlátogatáson is részt vehettek.

 

Mivel a jövőről való gondolkodást nem lehet elég korán elkezdeni, a legkisebbeket is bevontuk a programba: az első osztályosok a Gara cukrászdában linzert, gesztenyés habos sütit, kókuszgolyót készíthettek Gara Gyula szakmai útmutatásai alapján.

 

A második osztályosokat Nagyné Kiss Andrea vezette be a kakaós és fahéjas csiga készítésének rejtelmeibe a Kiss-Virág cukrászdában.

 

A kis cukrászok a foglakozások végén mindkét helyszínen jó étvággyal el is fogyasztották az elkészített finomságokat.