A járvány sem állíthatta meg Hajdúszoboszló turizmusát idén

2021.10.08 | Gazdaság, Hajdú-Bihar, Hírek, Területi szervezetek

 Czeglédi Gyula, a település polgármestere azt mondta, 2020-hoz képest az idén szinte berobbant a városban eltöltött vendégéjszakák száma.

Szárnyalt a turizmus 2021-ben Hajdúszoboszlón – jelentette ki a fürdőváros polgármestere az idei turisztikai szezont értékelő sajtótájékoztatóján csütörtökön. Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló független polgármestere azt mondta, “2020-hoz képest az idén szinte berobbant a városban eltöltött vendégéjszakák száma”.

A májustól augusztusig tartó főszezonban a tavalyi évhez képest csaknem 30 százalékos a növekedés: 516 ezer vendégéjszakát regisztráltak – mondta. Hozzátette, hogy a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy Tisza tó turisztikai térség is jól teljesített: ugyanabban az időszakban a vendégéjszakák száma kicsivel meghaladta az egymilliót, ami az országos átlaggal megegyezően 25 százalékos bővülést jelent.

Czeglédi Gyula különösen jó hírnek nevezte, hogy augusztusban a hajdúszoboszlói szállodák megközelítették a 2019-es rekordév vendégforgalmát: idén 105 ezer, 2019-ben 118 ezer vendégéjszakát regisztráltak.

A város egyik legnagyobb szállodája, a Hotel Béke nem üzemelt az elmúlt két évben, és az évi 12 ezres forgalmát tekintve az idei adatok gyakorlatilag megegyeznek a 2019. évivel. A még nem véglegesített szeptemberi adatok szerint 92 ezer vendégéjszakát regisztráltak Hajdúszoboszlón, a teljes feldolgozottság után pedig meghaladhatják a 2019-es 95 ezer vendégéjszakát – ecsetelte Czeglédi Gyula.

A polgármester kitért a fürdőszolgáltatásokra is, amelyeket az idén csaknem 769 ezren vettek igénybe, ami 34 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A Hungarospa strand legújabb egyedi élménykínálata, az idén átadott prémium zóna, a tervezett 30 ezer látogató helyett 55 ezer fürdőzőt fogadott – tette hozzá.

Mint elhangzott, jelentős felújítások folynak jelenleg is a városban: jövő szeptemberre teljesen megújul a Mátyás király sétány, és egy 21. századi szállodasor jön létre, valamint megkezdődik egy multifunkciós rendezvényközpont építése is.

A polgármester az MTI érdeklődésére elmondta azt is, hogy a hajdúszoboszlói vállalkozások kiemelkedően jól szerepeltek a Kisfaludy-program magán, és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázatán: 750-en nyertek közel 2,5 milliárd forint támogatást, ami több mint 2500 szoba, benne 5700 férőhely megújulását tette, illetve teszi lehetővé.

 

Forrás: haon.hu

Share This
X