Kamarai támogatással a fogyatékkal élő gyermekekért

2021.09.16 | Hajdú-Bihar, Hírek, Kamara

Kamaránk támogatásával egy rehabilitációs pedagógiai célokat szolgáló akváriummal lett gazdagabb az Immánuel Otthon és Iskola új épülete.

Az idén alapításának 30. évfordulóját ünneplő többcélú köznevelési intézmény a fogyatékosságügy területén belül is a legperiférikusabb helyzetben lévő halmozottan fogyatékos személyeknek nyújt oktatást, nappali szociális ellátást, rehabilitációt. Az intézmény rehabilitációs pedagógiai programjában számos tanórán kívüli szakkör jellegű, vagy terápiás foglalkozás szerepel. A halmozottan fogyatékos gyermekek oktatásának alapja az élmények, tapasztalatok testközelbe hozása, hiszen állapotukból adódóan nagyon sok élményben, tanulási tapasztalásban nem volt, nem lehet részük. Ezért kiemelten fontos pedagógiai cél ezeknek az elmaradt élményeknek, tapasztalatoknak a biztosítása, a természet, állatvilág környezet testközelbe hozása, megismerése. Ezt a cél szolgálja a HBKIK támogatásával beszerzett nagy méretű (140x70x60 cm) akvárium is, mely méretéből adódóan élvezhető minden gyermek számára, és a pedagógiai célokon túl örömet is nyújt az intézmény tanulóinak.

A HBKIK számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, az olyan tevékenységek ösztönzése és támogatása, melyek nem csupán gazdasági, hanem társadalmi fejlődést is eredményeznek, és hozzájárulnak a szociális értékek és a fenntarthatóság növeléséhez. 

Share This
X