Részvételi felhívás – 4. ASEF Young Leaders Summit

2021.01.27 | COVID-19, Nemzetközi hírek

Az Ázsia-Európa Alapítvány (Asia-Europe Foundation – ASEF) meghirdette a jelentkezést a 2021. június 1-2. között Phnom Penhben sorra kerülő 13. ASEM Állam- és Kormányfői Csúcstalálkozó kísérőrendezvényére, a 4. ASEF Young Leaders Summit-ra (Fiatal Vezetők Csúcstalálkozója= ASEFYLS4). A koronavírus-járvány következtében hibrid formában megvalósuló rendezvényre az 51 ASEM-tagállam (Ázsia-Európa) 18-30 év közötti képviselőinek (diákok, fiatal vállalkozók, kutatók, szakértők) jelentkezését várják. Jelentkezési határidő: 2021. február 3.

Az ASEFYLS4 keretében megvalósuló tízhónapos eseménysorozat a fenntartható fejlődés témájára fókuszál a koronavírus-járványt követő időszakban. A programsorozat lehetőséget teremt az ASEM-tagállamok fiatal képviselői és az állami vezetők közötti interakcióra és eszmecserére. A program három szakaszból áll:

  1. Knowledge-building (Tudás felépítése): 2021. február 11. – 2021. május 28. – virtuális formátum 
  • Ázsiai-európai kapcsolatok, fenntartható fejlődési célok, vezetés, ún. Leadership Dialogues  
  1. Youth Summit (Ifjúsági Csúcsértekezlet): 2021. május 29. – 2021. június 2. – Kambodzsa/virtuális formátum 
  • Kapcsolatépítés, Nyilatkozat (ASEM Youth Declaration) szövegezése, interakciók ASEM vezetőkkel és a résztvevő delegációs tagokkal 
  1. Leadership in Action (Vezetés a cselekvés közben): 2021. június–november – virtuális formában/ASEM-tagállamokban 
  • konkrét fenntarthatósági projektekben való részvétel és együttműködés

 

Bár a felhívás szerint a programban történő részvétel anyagi költséggel nem jár az utazási költségeken kívül, amelyhez a kiválasztottak részére a szervezők támogatást biztosítanak, ám a pandémia helyzetre való tekintettel az online formában történő részvételt javasoljuk a résztvevőknek.

A jelentkezéshez szükséges információk a következő hivatkozáson keresztül érhetők el:

We want YOUth! Open Call for the 4th ASEF Young Leaders Summit launched

Jelentkezési határidő: 2021. február 3.

Share This
X