Széchenyi Kártya

Széchenyi Kártya

2020. május 15-től igényelhető a Széchenyi Kártya Program keretében, kifejezetten a COVID-19 járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére kialakított négy új hitelkonstrukció.

Az új, kiemelt mértékű állami támogatással elérhető konstrukciók célja, hogy a koronavírus járvány hatására kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro, kis-, és középvállalatok kedvezményes feltételek mellett, gyorsan és könnyen elérhető forráshoz jussanak, segítve ezzel is a munkahelyek megőrzését és a normál üzletmenet visszaállítását.

A Széchenyi Kártya Program új hitelkonstrukciói minden eddiginél kedvezőbb kondíciókkal, rendkívül alacsony, a teljes futamidő alatt fix kamaton érhetőek el a vállalkozások számára.

  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz: Két éves futamidejű, maximum 100 MFt összegben igényelhető szabad felhasználású folyószámlahitel, a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására. A hitel fix évi 0,1% nettó kamat mellett érhető el a vállalkozások számára.

Középvállalkozások esetén csak a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitellel kombináltan igényelhető, a kért SZK Plusz hitel összege kisebb vagy egyenlő lehet a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel összegénél.

Mikro-és kisvállalkozások önállóan is igényelhetik a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz hitelt, rájuk a fenti kombinációs kötelezettség nem vonatkozik.

A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Zrt. 90 %-os kezességvállalása, illetve a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása.

  • Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel: Két éves futamidejű, maximum 750 MFt összegű forgóeszközhitel. A munkahelyek megtartását segíti azáltal, hogy a vállalkozás számára maximum 24 havi bérköltségükkel megegyező hitelösszeget biztosít.

A Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel fix évi 0,1% nettó kamat mellett érhető el. Önállóan is igényelhető. A hitel törlesztésének megkezdésére a 9 hónapos türelmi időt követően kerül sor.

A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Zrt. 90 %-os kezességvállalása, illetve a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása.

  • Széchenyi Likviditási Hitel: Három éves futamidejű, maximum 250 MFt összegű szabad felhasználású forgóeszközhitel (a hitel összege számla nélkül is lehívható). A forgóeszköz beszerzése, egyéb igénybe vett szolgáltatások finanszírozása mellett fennálló forgóeszközhitelek kiváltására is használható.

A Széchenyi Likviditási Hitel fix évi 0,2% nettó kamat mellett érhető el.

A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Zrt. 90 %-os kezességvállalása, illetve a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása.

  • Széchenyi Beruházási Hitel Plusz: A Széchenyi Beruházási Hitel Plusz akár 1 Mrd Ft összegű beruházási hitelek igénylését is lehetővé teszi a teljes futamidő alatt fix évi 0,5% nettó kamat A maximális futamidő akár 10 év is lehet.

A széles körű beruházási hitelcélok megvalósítása mellett a hitel fennálló piaci árazás szerint nyújtott beruházási hitelek kiváltására is használható. A hitel maximum 6 éves futamidőre tehergépjármű vásárlásra is igénybe vehető.

A hitel törlesztésének megkezdésére akár 24 hónapos türelmi idő is igényelhető.

A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Zrt. kezességvállalása, a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása és tárgyi biztosíték.

A fenti új, kiemelt támogatású hiteltermékek forgalmazásának idejére 2020. május 15-től a Széchenyi Kártya Forgóeszközhitel és Beruházási hitelek forgalmazása felfüggesztésre került.

  • Agrár Széchenyi Kártya Plusz: a mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére kialakított új, akár teljes kamat- költség- és díjmentes hitel.

Előnyei:

  • emelt hitelösszegű (500 ezertől 200 millió forintig)
  • 1, 2, vagy 3 éves futamidejű
  • kiemelt állami kamat-, kezességi díj és költségtámogatásban részesített folyószámlahitel.

A jogosultsági feltételeknek való megfelelés és elegendő, adott jogcímű szabad támogatási keret esetén a Kormányzat a hitelhez annak teljes futamidejére 100% kamattámogatást, 100% kezességi díjtámogatást, teljes kezelési költségtámogatást továbbá teljes egyéb költségtámogatást nyújt.

A kiemelt támogatások a 2020. december 31-éig hatályba lépett Agrár Széchenyi Kártya hitelügyletekre vehetők igénybe.

Kamaránk a Széchenyi Kártya Program hiteleinek igénylése keretében végzi a hitelkérelem előkészítését, formai és kizáró feltételek egy részének ellenőrzését, valamint a hiteltermékekhez kapcsolódóan szaktanácsadással áll a vállalkozók szíves rendelkezésére.

További tájékoztatók, információk, dokumentumok: https://www.kavosz.hu/

Széchenyi Kártya

A Széchenyi Kártya Program keretében a legalább egy éve működő mikro-, kis- és középvállalkozások részére minden eddiginél alacsonyabb kamattal már hat hiteltermék – akár egymással kombinálva is – igényelhető.*

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel: likviditási problémák áthidalására.

Agrár Széchenyi Kártya: a mezőgazdasági szektorban dolgozó egyéni vállalkozók, mezőgazdasági őstermelők, családi gazdálkodók (családi gazdaság vezetője), erdőbirtokossági társulatok, gazdasági társaságok, egyéni cégek, illetve szövetkezetek részére.

Széchenyi Forgóeszközhitel: hosszabb futamidejű (akár 36 hó) hitel elsősorban árukészletek, alapanyagok beszerzésének finanszírozására szolgál.

Széchenyi Beruházási Hitel: ingatlan építésre, új vagy használt eszköz-, gépbeszerzésére.

Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel: elnyert uniós pályázatokhoz szükséges önrész kiegészítésére.

Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel: gyors hozzájutás a már elnyert uniós forrásokhoz.

Kamaránk a Széchenyi Kártya Program hiteleinek igénylése keretében végzi a hitelkérelem előkészítését, formai és kizáró feltételek egy részének ellenőrzését, valamint a hiteltermékekhez kapcsolódóan tanácsadással áll rendelkezésre.

További tájékoztatók, információk, dokumentumok: https://www.kavosz.hu/

Önkéntes kamarai tagok számára térítésmentesen nyújtjuk ezt a szolgáltatást!

*A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Széchenyi Kártya Program működtetését jogszabály alapján végző kezelő szervének a KAVOSZ Zrt.-nek a megbízása alapján jár el. A termékekre vonatkozó részletes feltételeket – ideértve a kondíciókat (kamat, költség, díj), a kamattámogatás és kezesi díjtámogatás részletes szabályait is – a KAVOSZ Zrt. mindenkor hatályos Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzata, valamint az Agrár Széchenyi Kártya Üzletszabályzata és mellékleteik tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a www.kavosz.hu weboldalon.

Kérdése van? Segítünk!

Szücsné Banák Krisztina

Széchenyi Kártya Program ügyintéző
+36 52 500 744
+36 20 266 6818
szucsne.banak.krisztina@hbkik.hu

2020.augusztus

hétfő

kedd

szerda

csütörtök

péntek

szombat

vasárnap

-

-

-

-

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

31márcAll Day31decCare & Industry together against CORONAvirtuális egészségügyi platform

16júnAll Day19aug#AgroFood online vásárbelarusz mezőgazdasági termékek és berendezések vására

X