Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

NEMZETKÖZI ÜZLETEMBER TALÁLKOZÓ A FREE FROM FOOD EXPON

2019. február 19.

A Free From Functional Food Expo keretein belül 2019. május 28 – 29. között az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember találkozót szervez Barcelonában.

 

Regisztráljon és találja meg nemzetközi partnerét!

Az üzletember találkozón való részvétel díjmentes.

Nemzetközi üzletember találkozót tartanak Ungváron

2019. február 18.

A Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi üzletember találkozót szervez 2019. március 28-29-én Ungváron.

Lépjenek be az innovációs térbe

2019. február 14.

Az innováció valójában nem más, mint a fogyasztó, a vásárló igényeihez vezető út.

 

Jelenleg hazánk az Európai Unió összesített innovációs eredménytábláján (a maga 21. helyével) a mérsékelt innovátor mezőnyben szerepel, a cél az, hogy Magyarország 2030-ra a jelentős innovátorok közé emelkedjen – erről Hegyi Csilla stratégiai főtanácsadó beszélt az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal országos roadshow-jának debreceni állomásán a HBKIK székházában. A rendezvény telt házat vonzott.

 

Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga: jelentkezési információk

2019. február 14.

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga célja, hogy biztosítsa az iskolai rendszerű szakképzésben gyakorlati képzést folytató szervezetnél kötelező szakmai gyakorlatukat töltő tanulókkal gyakorlati oktatóként foglalkozó, meghatározott szakképesítéssel és szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberek számára a tudatos és színvonalas pedagógiai tevékenységet jelentő minősítés elérésének lehetőségét és a tanulók képzéséhez szükséges pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és szakképzési adminisztrációs ismeretek elsajátítását.


Harmincheten jutottak tovább megyénkből az SZKTV és OSZTV válogatóversenyébe

2019. február 13.

14 szakmában összesen 37 Hajdú-Bihar megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett írásbeli elődöntőiből. Ők versenyezhetnek tovább a februári válogatókon, ahol majd eldől, hogy kik lehetnek ott  március 12. és 14. között  a fővárosi döntőn, amelyet hagyományosan a Szakma Sztár Fesztiválon rendeznek meg.

Nemzetközi rendezvények, kiállítások Romániában

2019. február 12.

Figyelmébe ajánljuk a 2019. első félévében Romániában meghirdetett nemzetközi rendezvényeinek listáját, benne a Beyond Profit and Failure szakmai konferenciát és számos építőipari, gasztronómiai, élelmiszeripari, műanyagipari és fémipari kiállítást. A rendezvényekről részletesen a cikkre kattintva olvashat.

 

 

 

 

 

BIONNALE 2019 - nemzetközi élettudományi konferencia és üzletember találkozó

2019. február 11.

A BIONNALE a Berlin-Brandenburg régió legnagyobb élettudományi rendezvénye, melyre idén már 17. alkalommal kerül sor 2019. május 7-én Berlinben.

Üzletember találkozó az AUTOPROMOTEC keretében

2019. február 6.

2019. május 22-26. között kerül sor Bolognában a 28. AUTOPROMOTEC nemzetközi autóipari szakkiállításra, amelynek keretében május 22-25. között üzletember találkozókat is szervez az Enterprise Europe Network.

Circular Economy Mission, Mexikó

2019. február 6.

2019. április 24 – 25. között az Európai Bizottság üzletember-delegációt szervez európai uniós cégeknek a körkörös gazdaság témakörében Mexikóba.

NAV: érkeznek az igazolások

2019. február 5.

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és esetleges önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és érvényesíthető az adó-visszatérítés, ha a levont adóelőleg meghaladta a fizetendő adót.

Digitális KKV Nap a Kamarában – fókuszban az online marketing és az e-kereskedelem!

2019. február 18.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Modern Vállalkozások Programja Digitális Kkv Napot szervez „Online marketing, e-kereskedelem: digitális megoldások az üzletbővítésben” címmel 2019. február 27-én Hajdúböszörményben, a Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Házban (Hajdúböszörmény, Bocskai I. tér 6.).

Technomebel 2019 - bútoripari és faipari szakkiállítás

2019. február 15.

2019. március 26-30-án a szófiai Inter Expo Center Vásárközpontban sor kerül a Technomebel bútoripari és faipari szakkiállításra. A vásárra várják mindazon vállalkozások jelentkezését, amelyek bolgár bútoripari cégekkel szeretnének együttműködni.

Német delegáció érkezésével egybekötött Üzleti Fórum

2019. február 14.

2019. február 27-én német delegáció érkezik a Rajna-Pfalz régióból a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarába. A találkozóra várjuk mindazon vállalkozások, intézmények jelentkezését, akik a fent említett régióból keresnek potenciális üzleti partnereket.

AGRARIA nemzetközi mezőgazdasági kiállítás Romániában

2019. február 14.

Az AGRARIA nemzetközi kiállítás és vásár Románia első számú szakmai rendezvénye a mezőgazdasági termelők, szakemberek számára. A 2019. április 11. és 14. között megrendezésre kerülő kiállításon az érdeklődők tájékozódhatnak a legfrissebb mezőgazdasági technikákról, gépesítési megoldásokról és az állattenyésztés területén bekövetkezett innovációkról.

Megjelent a Kamarai Iránytű Magazin legújabb száma!

2019. február 12.

Negyedévente megjelenő magazinunkban időről-időre beszámolunk tevékenységünkről, eredményeinkről, és ami számunkra a legfontosabb, tagjaink, a vállalkozások sikereiről, és a megye gazdasági-társadalmi életének fejlődéséről, melyhez a magunk szaktudásával és eszköztárával – a gazdaság iránytűjeként – igyekszünk hozzájárulni.

Üzleti delegáció a Hannover Messe kiállításra a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozatának szervezésében - 2019. március 31. - április 3. Hannover

2019. február 11.

Németország Magyarország legfontosabb kereskedelmi partnere, a kétoldalú áruforgalom 2017-ben megközelítette az 53 milliárd eurót. Németország a világ egyik legfejlettebb piacgazdasága, melynek fejlődése 10 éve töretlen.  Németország kiemelkedik az autók, gépek, elektromos berendezések és vegyi anyagok gyártásában, a német vállalatok az iparágak mintegy kétharmadában a világranglista első három helyén találhatók. Kiemelt jelentőségű a hálózatok fejlesztése, azon belül nem csak az IT, hanem a közlekedési rendszerek fejlesztése is.

Üzletember találkozó a STOM 2019 keretei között

2019. február 6.

Az Enterprise Europe Network és a Strapolskai Kereskedelmi és Iparkamara társszervezésében nemzetközi üzletember találkozót szerveznek Kielce-ben (Lengyelország) március 26-28. között. A Kielce-ben tartott STOM vásárok a fémfeldolgozásban használt legújabb technológiák, gépek, eszközök és anyagok bemutatása mellett lehetőséget adnak üzleti tárgyalások lebonyolítására is.

Bicentennial Business Matchmaking Forum

2019. február 6.

2019. április 3 – 5. között kerül megrendezésre Bogotában a Macrorrueda Bicentenario című esemény, melyet a ProColombia egyik legjelentősebb kereskedelmi rendezvénye.

Nemzetközi projekt a kisvállalkozások versenyképességéért

2019. február 5.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös tanulmányúton vett részt 2019. január 28. és 31. között Thesszalonikiben.

Pályázati kiírás mestervizsga elnökök országos névjegyzékbe történő felvételére

2019. február 5.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (a továbbiakban MKIK) az MKIK Mesterképzési és Mestervizsga Szabályzata 6.§ (3) bekezdése értelmében 2019. február 5-i egységes megjelenési dátummal, a kiírásban felsorolt szakmákban pályázatot hirdet a Mestervizsga Elnökök Országos Névjegyzékébe történő felvételre.