Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

VÁLLALKOZZ DIGITÁLISAN! - Előnyszerzés digitális megoldásokkal

2019. május 16.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Modern Vállalkozások Programja Vállalkozz Digitálisan! napot rendez „Előnyszerzés digitális megoldásokkal: az irányításban, a kereskedelemben és a kommunikációban” témában, 2019. május 23-án Hajdúböszörményben, a Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Házban  (Hajdúböszörmény, Bocskai István tér 6.)

Japán üzleti kultúra workshop a kamarában

2019. május 22.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Enterprise Europe Network iroda és az EU-Japán Központ Japán üzleti kultúra workshopot szervez 2019. május 28-án a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

 

Exportfinanszírozási konzultáció június 12-én a Kamarában

2019. május 21.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az EXIM-mel együttműködve Exportfinanszírozási konzultációt szervez június 12-én a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában, ahol  az EXIM szakértői mutatják be röviden az exporthoz kapcsolódó finanszírozási és vevőbiztosítási, követelés-vásárlási lehetőségeket.

Európai Uniós technológia-fejlesztési pályázati konferenciát szerveznek Budapesten

2019. május 20.

Európai Uniós technológia-fejlesztési pályázati konferenciát rendez a PÁTOSZ a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában (BKIK) május 29-én, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), a BKIK és más rangos szervezetek támogatásával.

Discover Cleantech in Piemonte (Torinó, 2019. június 6-7.)

2019. május 17.

A CEI Piemonte 2019. június 6-7-én, Torinóban DISCOVER CLEANTECH  címmel környezeti és energetikai szakmai rendezvényt szervez, amelyre most először nyílik alkalma a Kamarának magyar résztvevőt delegálni. A meghívás magában foglalja a személyre szabott szakmai programon való részvételt, a b2b találkozók szervezését, a retúr repülőjegyet, a szállást 2-3 éjszakára, az étkezést (2 ebéd és 1 vagy 2 vacsora) , valamint a repülőtéri transzfert Torinóból a szállodába egy fő részére, valamint cégekhez illetve kutatóközpontokba, laboratóriumokba vagy egyetemekre tett látogatások szervezését (opcionális). 

EGÉSZSÉGES OLASZ ÉLELMISZEREK NAPJA (2019. MÁJUS 28.)

2019. május 16.

Az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ITA) 2019. május 28-án olasz élelmiszer workshopot szervez "Egészséges olasz élelmiszerek napja" címmel, melyre várja az érdeklődő vállalkozások jelentkezését! 

A rendezvény keretében B2B találkozókra kerül sor a résztvevő olasz gyártók és magyar importőr cégek között.

Modern Vállalkozások Programja - Élelmiszeripar 4.0 Konferencia Debrecenben

2019. május 16.

Számos ágazatot elért már a digitalizációs és innovációs forradalom, kezdve a gépgyártástól az automatizált megoldásokig. A technika jelenléte az élelmiszeripart is körül lengi, annak ellenére, hogy a szektor még nem mutat nagy affinitást a digitális átállásra, pedig komoly profitot hoznak a gépesített megoldások. Miként reagál a hazai élelmiszeripar a kihívásokra a digitális fejlődés tükrében? Hogyan implementálta a robotikát a Hell Energy a raktározásba? Ilyen és ehhez hasonló kérdések megválaszolásával érkezik 2019.05.29-én Debrecenbe az MVP, ami az élelmiszeripar új dimenzióját mutatja meg.

Nemzeti gazdaságpolitika az EU-ban – tények és következtetések

2019. május 14.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és  a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara 2019. május 24- én „Nemzeti gazdaságpolitika az EU-ban – tények és következtetések” címmel konferenciát szervez. 

Környezetmérnöki Konferencia és Szakmai Nap Debrecenben

2019. május 13.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kara, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2019. október 10-11-én közösen rendezi meg az Az Ipar napjai Debrecenben 2019 című rendezvényét a Debreceni Egyetem Műszaki Karán, melyhez kapcsolódva Környezetmérnöki Konferenciát és Szakmai Napot szerveznek. 

Üzleti delegáció Szerbiába a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata szervezésében

2019. május 10.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az MKIK Nyugat-balkáni Tagozata 2019. június 18-20. között üzleti delegációt szervez Szerbiába.

 

Szerbia a nyugat-balkáni régióban meghatározó gazdasági partnerünk, gazdasága stabil, egyenletes növekedést mutat. Az ország gazdasági szerkezetét tekintve piacgazdaság, melyben azonban az állami jelenlét még mindig jelentős. A gazdaság szempontjából meghatározó a szolgáltató szektor (49,1%) és a gépipar (41,1%) dominanciája. A magyar-szerb külkereskedelmi áruforgalom az elmúlt években folyamatosan nőtt, 2018-ban rekordot döntött, és meghaladta a 2,5 milliárd eurót. Évről évre több magyar befektetés jelenik meg a nyugat-balkáni országban, és már nemcsak a Vajdaságban, hanem a Belgrádtól délre fekvő területeken is egyre többen fektetnek be. A Szerbiába kiutazó üzleti delegáció célja az országok vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, új üzleti kapcsolatok kialakítása.

Kerüljön a CSR élvonalába! - Pályázzon a CSR Hungary Díjra!

2019. május 8.

Szeretne a CSR legjobbjai közé kerülni saját iparágában? 2019-ben is pályázhat az önkéntes, nyilvános Magyar Üzleti Felelősség Díjára, a CSR Hungary Díjra. Felelős üzleti vállalkozások, szervezetek és akik tesznek érte. Regisztráljon a védjegyhasználat pályázatára 2019. június 02-ig!

Román-Magyar üzletember találkozó az egészségturizmus jegyében

2019. május 21.

2019. május 17-én a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Enterprise Europe Network iroda és a Regionális Fejlesztési Központ (ADR Centru, Románia) üzletember találkozót szervezett az egészségturizmus területén. A szervezők lehetőséget biztosítottak cégbemutatkozásokra, majd az üzleti találkozó kötetlen beszélgetéssel zárult.

"Passzold vissza Tesó!" avagy mobiltelefonnal a csimpánzokért és a gorillákért

2019. május 20.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös kampányához ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg. A régi mobiltelefonokat ezentúl a Kamara debreceni ügyfélszolgálatán- (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.) és öt területi irodájában (Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló és Püspökladány) is le lehet adni a kihelyezett, hivatalos gyűjtődobozba, ezzel is elősegítve a környezetvédelmet.

Ciprusi-magyar üzleti fórum - Nemzetközi üzleti lehetőségek Cipruson és Magyarországon

2019. május 20.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2019. június 6-án a Ciprusi Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációjának magyarországi látogatása alkalmából Ciprusi-magyar üzleti fórumot szervez.  A rendezvényen a ciprusi szakértők tájékoztatást adnak a ciprusi üzleti környezet jogi hátteréről, az adózás aktualitásairól, a pénzügyi alapok kezelésére vonatkozó előírásokról, valamint a szellemi tulajdon védelmének szabályozásáról.

A kisebb debreceni cégek is profitálhatnak a nagy nemzetközi befektetésekből

2019. május 17.

Debrecen gazdasági erősödése fontos szerepet játszhat majd a 2021 után következő uniós fejlesztési ciklusban - erről beszélt Papp László  a Piac és Profit roadshow-ján, ahol egyebek mellett a még nyitott pályázati lehetőségekről kaphattak tájékoztatást az érdeklődők. A polgármester szerint a következő években a nemzetközi vállaltok Debreceni befektetéseinek köszönhetően a helyi kis- és középvállalkozások is megerősödhetnek még akkor is, ha az uniós támogatási rendszer átalakul. A Piac és Profit konferenciájának kiemelt szakmai partnere volt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. 

H2020 ICT Törökország nemzetközi partnerkereső találkozó - 2019. július 5., Isztambul

2019. május 16.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség – Enterprise Europe Network szíves figyelmébe ajánlja a H2020 ICT Törökország nemzetközi partnerkereső találkozót. A programra 300 résztvevőt várnak, mind kutatói mind vállalati oldalról. Az esemény során a 2019-2020-as ICT H2020 felhívásokról is hallhatnak a résztvevők, valamint előre szervezett B2B tárgyalásokra is sor kerül.

A KKÉAT 2019. évi közgyűlése - fókuszban a Dubai Expo 2020

2019. május 15.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozata (KKÉAT) 2019. május 24-én éves közgyűlést tart, melyre várják az érdeklődő vállalkozások jelentkezését.  A rendezvény célja, hogy bemutassa a Dubai Expo 2020 világkiállításban rejlő üzleti potenciált és emellett konzultációs lehetőséget biztosítson a relációt érintő aktuális kérdésekről.

Német beszállítói és exporttapasztalatok - Magyar-Német Üzleti és Beszállítói Fórum

2019. május 13.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2019. május 23-án „Német beszállítói és exporttapasztalatok” címmel üzleti fórumot szervez. A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis és középvállalkozásokat az ipar helyzetéről és a beszállítói lehetőségekről, továbbá céges jó gyakorlatként (best practice) sikeres hazai, a német piacra is exportáló vállalkozások is bemutatásra kerülnek. Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük lesz konzultálni az előadókkal.

Újabb képzett napelemszerelők a piacon

2019. május 13.

Közhelyszámba megy, de ma már nem kérdés, hogy a megújuló energiaforrásoké a jövő.

Az uniós energiapolitikával összhangban a direktíva szerint 2030-ra a megújuló energiák részarányát legalább 30%-ra kell növelni a teljes energiafelhasználás tekintetében, tehát drasztikusan csökkenteni szükséges a fosszilis energiahordozók felhasználását, ezzel értelemszerűen mind nagyobb teret adva a különböző alternatív megoldásoknak.

Cseh delegáció érkezésével egybekötött Cseh-Magyar Üzleti Fórum

2019. május 8.

2019. május 23-án a Cseh-Magyar Kereskedelmi Kamara által szervezett delegáció érkezése alkalmából megrendezésre kerül a Cseh-Magyar Üzleti Fórum a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Az Üzleti Fórumra várjuk mindazon vállalkozások, intézmények jelentkezését, akik Csehországból keresnek potenciális üzleti partnereket.