Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

IV. Érmelléki és Bihar megyei Gazdanap

2019. április 18.

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. Nagyváradi Regionális Irodájának kezdeményezésére és szervezésében, összefogva Székelyhíd Város Önkormányzatával és a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Bihar Megyei Szervezetével 2019. május 10-én újra megrendezésre kerül Székelyhídon (Bihar megye, Románia) a Múzeum központi termében a IV. Érmelléki és Bihar megyei Gazdanap.

A Munka törvénykönyve volt a fókuszban a Vállalkozói Akadémia előadásán

2019. április 17.

Nagy sikerrel tartotta meg a Kamara április 17-én, a Vállalkozói Akadémia rendezvénysorozat soron következő előadását. A Munka törvénykönyve aktualitásai címet viselő prezentáció során Dr. Nádas György, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar adjunktusa, egyben gyakorló ügyvéd, informatív áttekintést adott a munkaviszony különböző létszakaszai során figyelembe veendő fontosabb szabályokról, különös tekintettel az elmúlt időszak változásaira.

MAGYAR - MOLDOVAI ÜZLETI FÓRUM

2019. április 17.

2019. május 7-8-án kerül sor a Magyar-Moldovai Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB) negyedik ülésére - Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár és Ms. Iulia Costin államtitkár társelnökletével - Kisinyovban, Moldovában. A Moldovában megrendezésre kerülő üzleti programokra Államtitkár Urat üzleti delegáció kíséri el és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség NZRT. üzleti fórumot és B2B találkozót szervez.

III. MOBIL Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás és Konferencia

2019. április 16.

Harmadik alkalommal tartják meg a MOBIL Járműipari és Logisztikai Szakkiállítást és Konferenciát május 24. és május 25. között Zalaegerszegen.

Pályázati felhívás Teljesítésigazolási Szakértői Szerv tagjainak nyilvántartásba vételére

2019. április 16.

A felhívás célja az építmények tervezésével és kivitelezésével kapcsolatos egyes viták rendezésében közreműködő szervezetről, és egyes törvényeknek az építésügyi lánctartozások megakadályozásával, valamint a késedelmes fizetésekkel összefüggő módosításáról szóló 2013. évi XXXIV. törvény (a továbbiakban: Tszszt.), valamint a Teljesítésigazolási Szakértői Szervvel kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 236/2013. (VI. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: TSZSZ Kmr.) szerint 2013. július 1-től a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (továbbiakban: MKIK) mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (a továbbiakban: TSZSZ) tagjainak kiválasztása.

DIGITAL SOLDIER 2.0: Fókuszban a katona - nemzetközi konferencia Budapesten

2019. április 12.

A Magyar Honvédség Modernizációs Intézete angol nyelvű, nemzetközi konferenciát szervez április 30-án Budapesten, az emberek (katonák) kognitív képességeinek fejlesztése témakörben.

Kihívások előtt a hazai építőipar

2019. április 11.

A technológia modernizálásában és a szakemberek megtartásában rejlik a nagy titok.

 

„Kezdjük a pozitívumokkal: jó hír az, hogy van munkánk, javult a jövedelmezőségünk (átlagosan 10 százalék körül van a mértéke, bár ez erősen szóródik), és mindeközben lényegesen csökkent a lánctartozás (néhány év alatt 400 milliárdról 150 milliárd forintra); ami persze még mindig rengeteg” - erről Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége elnöke beszélt a HBKIK építőipari szakmai kollégiumának az ülésén hajdú-bihari szakembereknek.

Tajvani B2B üzletember találkozó a Vigadóban

2019. április 10.

2019. április 29-én 12 cégből álló tajvani üzleti delegáció látogat Magyarországra. A látogatáshoz kapcsolódóan a Tajvani Kereskedelmi Központ szervez üzleti fórumot.

Magyarország - Srí Lanka Üzleti Fórum

2019. április 9.

2019 április 23-24 között magyar - Srí Lanka-i Gazdasági Vegyesbizottság Ülésre kerül sor Budapesten. A diplomáciai esemény margóján a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség NZrt. üzleti fórumot és B2B találkozót szervez 2019. április 23-án, Budapesten. 

Hetedikes diákok bontakoztatták ki képességeiket a szakmák virtuális világában Berettyóújfaluban - galériával!

2019. április 4.

2019. április 3-án a Szakmavilág Roadshow kamionja Berettyóújfaluba is elhozta a virtuális valóságot, amelyben több mint 250 gyerek tehette próbára képességeit számos szakmában.

Magyar-kubai üzleti fórum és a Magyar-Kubai Üzleti Tanács VI. együttes ülése

2019. április 18.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Kubai Kereskedelmi Kamara üzleti delegációjának magyarországi látogatása alkalmából Magyar-kubai üzleti fórumot szervez 2019. május 14-én. Az esemény keretében kerül lebonyolításra a Magyar-Kubai Üzleti Tanács VI. együttes ülése is.

Pénz, de honnan? A pályázatok utolsó nagy rohama – 2019 konferencia Debrecenben

2019. április 17.

A Piac & Profit üzleti magazin Pénz, de honnan? A pályázatok utolsó nagy rohama című roadshow-ja 2019. május 16-án Debrecenbe érkezik, ahol egy nagyszabású, ingyenes konferencián vehetnek részt a KKV-döntéshozók és a téma iránt érdeklődők. A Piac & Profit roadshowja idén is teljes körű áttekintést nyújt a rendelkezésre álló piaci és támogatott forrásokról és a legcélszerűbb, piaci előnyöket nyújtó fejlesztési irányokról, konkrét, gyakorlati megoldásokról. A konferencián résztvevők személyesen konzultálhatnak a legkompetensebb előadó szakértőkkel. A rendezvény kiemelt szakmai partnere a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Ilyennek látták a jövőt

2019. április 16.

A HBKIK Hajdúböszörményi Szervezete és a BSzC Veress Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája „Ilyennek látom a jövőt!” címmel hirdette meg a fenntarthatóság témakörében rajzpályázatát, 5-6. és 7-8. osztályos általános iskolai és 9-13. évfolyamos középiskolai tanulók számára. A pályázatra sok színvonalas, inspiráló alkotás érkezett, melyeket 2019. április 12-én, a „Szakmák éjszakája” rendezvény keretében értékelt a szakmai zsűri.

Vendéglátóbörzén „tálaltuk” a jövőt

2019. április 16.

Hiánypótló rendezvényre várta a fiatalokat a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

 

Három debreceni , és egy hajdúszoboszlói iskolából,összesen 265 kilencedikes diák kapott lehetőséget arra, hogy a standdal jelenlévő 31 képzőhely szakembereitől első kézből tájékozódhassanak a gyakorlati képzési lehetőségekről. Minderre a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából, a Kölcsey Központban került sor, a „Tálaljuk a jövőt” című vendéglátóbörzén. Az esemény érdekessége volt, hogy a szülőknek külön előadást tartottak a kamara munkatársai a tanulószerződés előnyeiről, a tanulók jogairól és kötelezettségeiről.

Magyar-afrikai fórum és konzultáció - Fókuszban a közép-afrikai országok

2019. április 15.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata „Magyar-afrikai fórum és konzultáció, fókuszban a közép-afrikai országok” címmel rendezvényt szervez 2019. április 24-én.

„Tálaljuk a jövőt” - vendéglátó börzét szervez a Kamara április 16-án

2019. április 11.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019. április 16-án, 9 és 13 óra között a Kölcsey Központban vendéglátó börzét szervez „Tálaljuk a jövőt” címmel. A rendezvény célja, hogy a külső gyakorlati képzőhelyek, a tanulók és szüleik személyesen találkozzanak, információt cserélhessenek.

Magyar Formatervezési Díj 2019 - már várják a pályázatokat!

2019. április 10.

A Magyar Formatervezési Díj pályázatot, mint a legrangosabb hazai design elismerést, immár 40. alkalommal hirdeti meg a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével. A pályázatot termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka kategóriákban lehet benyújtani, az elmúlt három évben létrehozott nemzetközi színvonalú magyar innovációk, új termékek, szolgáltatások, alkotások megmérettetésén, melyen egyaránt várják a gyártók, a tervezők és a megrendelők jelentkezését.

A szülők a pályaválasztási döntés fontos részei!

2019. április 9.

2019. április 8-án a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tartott rendhagyó szülői értekezletet Dr. Kenderfi Miklós a Szakmavilág kamionos roadshow keretében.

Üzleti delegáció Izraelbe - 2019. május 26-29.

2019. április 9.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2019. május 26-29. között üzleti delegációt szervez Izraelbe. A kiutazás célja hazánk és Izrael vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, új üzleti kapcsolatok kialakítása elsősorban az innováció területén, valamint a  New Tech 2019 Kiállításon való részvétel.

Beszállítónak lenni egy új szint - galériával!

2019. április 4.

A Kamara „Vállalkozz digitálisan!” című rendezvénye ezúttal a beszállítóvá válásra fókuszált.

 

Dr. Skultéti Éva, a HBKIK főtitkára köszöntőjében elmondta, hogy az MKIK négy éve indította útjára a Modern Vállalkozások Programját, azóta több mint 15 ezer vállalkozót sikerült elérni, és több száz hajdú-bihari cég is megkapta a „digitálisan felkészült vállalkozás” címet.