Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Európai üzleti út az Egyesült Arab Emírségekbe

2019. június 24.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara üzleti utat szervez az Egyesült Arab Emírségekbe, a 2019. szeptember 30. és október 4. közötti időszakban.

Magyar-lett üzleti fórum

2019. június 24.

A Lett Kereskedelmi és Iparkamara delegációjának látogatása alkalmából 2019. július 9-én az MKIK magyar-lett üzleti fórumot szervez, melyre várják az érdeklődő vállalkozások jeletkezését.

Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia

2019. június 24.

Idén negyedik alkalommal 2019. október 3-4. között kerül megrendezésre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Ír-Magyar Üzleti Szövetség és az Enterprise Europe Network Dél-dunántúli irodája által szervezett Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia. A konferencia és B2B találkozó elsősorban az infokommunikációs ágazatra, a nemzetközi projektekre, a klaszter-együttműködésre, a kreatív iparágakra, a női vállalkozókra és a gépiparra összpontosít. 

Üzleti lehetőségek Indonéziában

2019. június 18.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2019. július 2-án  „Üzleti lehetőségek Indonéziában” címmel rendezvényt szevez, melyre várja az érdeklődő vállalkozások jelentkezését.

A modern debreceni polgár mintaképe volt

2019. június 17.

Sesztina Jenőre, a Debreceni Kereskedelmi és Iparkamara egykori elnökére emlékeztünk.

 

Sesztina Jenő (1869-1944) a tiszántúli kereskedelmi és ipari élet egyik vezéralakja volt a XX. század első felében, 1926 és 1940 között vezette a Debreceni Kereskedelmi és Iparkamarát. Erről Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke beszélt azon a megemlékezésen, amit a Kamara és a város rendezett a Debreceni Köztemetőben Sesztina Jenő születésének 150. évfordulója alkalmából, és amelyen a leszármazottak mellett a Déri Múzeum, a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Debreceni Rotary Club, a Sesztina Galéria és Lövőpetri település önkormányzatának valamint a Lövőpetri Református Egyházközség képviselői is részt vettek.

Így maradhat működőképes a cége

2019. június 17.

Nyilatkozattételi kötelezettség a vállalkozásoknak 2019. június 26-ig.

 

Kevesebb, mint két hetük maradt a pénzintézetek vállalkozói ügyfeleinek, hogy megtegyék tényleges tulajdonosi nyilatkozatukat. A törvényi rendelkezések értelmében a határidő lejárta után, akiknek a nyilatkozata nem érkezett be a számlavezető fiókba, vagy a banki kapcsolattartóhoz, nem fogják tudni igénybe venni a banki szolgáltatásokat. Az elmúlt időszakban átlagosan 10 ezer OTP Business ügyfél fordul hetente a bankhoz.

Közösen a hajdúböszörményi vállalkozások sikeréért

2019. június 12.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Területi Szervezetének elnöksége, valamint Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának Gazdasági, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága 2019. június 4-én együttes, rendkívüli ülést tartott a Kamara területi szervezetének előadótermében.

Meet4Business Matchmaking Event AGRA 2019

2019. június 12.

2019. augusztus 27-én a Maribor Development Agency „Meet4Business AGRA 2019” címmel az 57. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár és a Food Fair AGRA keretei között üzletember találkozót szervez Gornja Radgona városában, Szlovéniában.

Magyar-Orosz Üzleti Fórum és az MKIK Magyar-Orosz Tagozatának közgyűlése

2019. június 11.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozata 2019. június 27-én „Magyar-Orosz Üzleti Fórum és az MKIK Magyar-Orosz Tagozatának közgyűlése” címmel rendezvényt szervez, melyre várja az érdeklődő vállalkozások jelentkezését.

Üzletember találkozó Taipeiben, a "2019 Trade with Europe" rendezvényen

2019. június 5.

A Taipei Nemzetközi Kongresszusi Központ (TICC) 2019. október 2-án üzleti találkozókat szervez amelyek lehetővé teszik az európai vállalkozások számára, hogy belépjenek a tajvani globális ellátási láncba. A támogatott részvételi lehetőségről a csatolt tájékoztatóban olvashatnak.

Videó: az Alföldi Nyomdában jártak a fiatalok a pályaorientációs tábor 5. napján

2019. június 24.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara minden évben megszervezi pályaorientációs nyári táborát, melynek ötödik napján a nyomtatás, könyvkötés alapjaival, valamint a nyomdaipari technikus, kiadványszerkesztő technikus szakmákkal ismerkedhettek a 6., 7. osztályos tanulók. A „Kezedben a jövőd!” programmal a Kamara célja, hogy segítse a fiatalokat a pályaválasztásban. A pályaorientációs nyári tábor ötödik napjáról a Debrecen Televízió készített felvételt.

 

MSV Nemzetközi Gépipari Kiállítás és Üzletember Találkozó

2019. június 24.

Idén 61. alkalommal szervezik meg az MSV Nemzetközi Gépipari Kiállítást Brnoban, mely Közép-Európa első számú ipari kiállítása. A rendezvény évente átlagosan 1500 kiállítót és 75000 látogatót vonz, a gép- és az elektrotechnikai ipar valamennyi számottevő résztvevője képviselteti magát a programon. Az Enterprise Europe Network CONTACT-CONTRACT üzletember találkozót szervez a kiállítás mellett 2019. október 7-9. között.

"Passzold vissza Tesó!" avagy mobiltelefonnal a csimpánzokért és a gorillákért

2019. június 20.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös kampányához ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg. A régi mobiltelefonokat ezentúl a Kamara debreceni ügyfélszolgálatán- (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.) és öt területi irodájában (Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló és Püspökladány) is le lehet adni a kihelyezett, hivatalos gyűjtődobozba, ezzel is elősegítve a környezetvédelmet.

Útjára indult a Kamara „Kezedben a jövőd” elnevezésű pályaorientációs nyári tábora

2019. június 18.

Június 17-én hétfőn reggel kezdetét vette a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs nyári tábora. A program napközis jelleggel működik. Naponta tematikus jelleggel más-más szakterülethez kötődő cégeknél, intézményeknél és szakképző intézményeknél tesznek üzemlátogatást a gyerekek.

Üzleti delegáció Kínába

2019. június 17.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  Magyar-Kínai Tagozata üzleti delegációt szervez Kínába (Hongkong és Makaó) 2019. szeptember 8-13. között, melyre várja az érdeklődő vállalkozások jelentkezését.

Piacra jutás – komfortosabban

2019. június 12.

Az Eximbank a hazai exportőr külföldi vevőjének segít az ügylet finanszírozásában.

 

„Az üzleti világ egyébként is hordoz kockázatokat, amelyek azonban hatványozottan jelentkezhetnek olyan esetekben, amikor a magyar exportőr egy általa nem ismert külföldi vevőnek szállít. Ezen kockázat mérséklésére hozta létre a magyar állam 25 évvel ezelőtt az Eximbank Zrt.-t és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.-t (MEHIB)” - fogalmazott Dr. Némedi-Varga Szilvia igazgató-helyettes azon az export-finanszírozási konzultáción, ahol az Exim szakértőivel találkozhattak helyi vállalkozók a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Sikeres piacra lépés Spanyolországban workshop és konzultáció

2019. június 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2019. július 4-én Sikeres piacra lépés Spanyolországban címmel rendezvényt szervez.

Kamaránkban járt a bangladesi nagykövet

2019. június 11.

Június 7-én a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában tett látogatást Őexcellenciája Mohammed Abu Zafar, a Bangladesi Népi Köztársaság bécsi nagykövete. A találkozó célja a protokolláris kapcsolatfelvétel mellett a lehetséges gazdasági és kulturális együttműködések kialakításának áttekintése volt.

Smart Manufacturing – nemzetközi üzletember találkozó

2019. június 5.

Smart Manufacturing 2019 (SMM 2019) konferencia és nemzetközi üzletember találkozó lehetőséget ad arra, hogy személyesen találkozzon a smart manufacturing és az ipar 4.0 területén kiemelkő eredményeket elért vállalati vezetőkkel, kutatókkal és állami szervekkel. A rendezvényt a Calabria Egyetem kutatócsoportjai, az Enterprise Europe Network munkatársai, a SPIN és számos más, az Ipar 4.0 programban érdekelt fél szervezi 2019. november 20-22. között Dél-Olaszországban (Calabria).

 

"Meet in Italy for Life Sciences" Nemzetközi Üzletember Találkozó

2019. június 5.

2019. október 16-18. között hatodik alkalommal rendezik meg a "Meet in Italy for Life Sciences" nemzetközi üzletember találkozót és konferenciát, ezúttal Triesztben. Az esemény három napos programból áll, melynek keretében külföldi partnerekkel folytatott üzleti megbeszélések, bemutatkozó ülések (pitching session), tematikus workshop-ok, valamint egy nemzetközi konferencia a szektor kulcsfontosságú trendjeiről és innovációs stratégiáiról is megrendezésre kerül. A biotechnológia és egészségipar köré épülő szakmai eseményen ingyenes a részvétel.