Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Digitális KKV Nap - Google Digital Workshop: e-kereskedelem, online marketing rendezvény a kamarában!

2018. július 12.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Napot szervez „Google Digital Workshop – e-kereskedelem, online marketing” címmel 2018. július 24-én Debrecenben, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

Nemzetközi üzletember találkozó a FARMER-EXPO kiállításon

2018. július 12.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. nemzetközi üzletember találkozót szervez a Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás alkalmából 2018. augusztus 17-én az Agrártudományi Centrum Mag házában.

Meet in Italy for Life Sciences nemzetközi üzletember találkozó Bolognában

2018. július 9.

2018. október 10-12. között ötödik alkalommal rendezik meg a "Meet in Italy for Life Sciences" nemzetközi üzletember találkozót és konferenciát, ezúttal Bolognában.  A biotechnológia és egészségipar köré épülő szakmai eseményen ingyenes a részvétel, és a regisztrált vállalkozások profilja két évig érvényes marad. A 2017-ben regisztrált vállalkozások profilját több mint 90.000 tekintették meg.

Csatlakozzon a „Food for Change” nemzetközi üzletember találkozóhoz és találja meg nemzetközi partnerét!

2018. július 6.

2018. szeptember 20-24. között immár 12. alkalommal látogathatnak el az érdeklődők a legnagyobb nemzetközi élelmiszeripari rendezvényre, a Terra Madre Salone del Gusto-ra. A rendezvény helyszíne Torino, Olaszország. A kétévente megrendezésre kerülő „Slow Food” esemény ideje alatt az Enterprise Europe Network és együttműködő partnerei „Food for Change” címmel nemzetközi üzletember találkozót szerveznek, melyre várják mindazon vállalkozások, egyetemek és kutatóközpontok jelentkezését, melyek érdekeltek az élelmiszeriparban.

Idén is „Tesztelték a pályát”! - galériával

2018. július 3.

7 nap, 15 helyszín, 106 résztvevő – ez a rövid statisztika jellemzi a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs nyári táborárát, de hogyan lehetne számszerűsíteni azt a rengeteg élményt, nevetést és izgalmakat, amelyben részük volt a pályaválasztás előtt álló fiataloknak?

Nemzetközi márkaépítés a divatiparban az Enterprise Europe Network segítségével

2018. június 25.

A Faludi G márkát Faludi Gabriella ékszer és üvegművész hozta létre 2011-ben. A debreceni vállalkozó egyedi ékszerkollekcióit rendkívüli színekkel és formákkal ötvözött  innovatív technikákkal hozza létre. Hogy kollekcióit a nemzetközi közönség számára is bemutathassa, Faludi Gabriella az Enterprise Europe Network hálózat debreceni irodájához fordult ahol segítséget kapott lehetséges külföldi partnerek és megjelenési lehetőségek felkutatásához, szervezéséhez. A cégre szabott tanácsadás eredményeként alkotásai felkeltették a legfontosabb divatcégek, tervezők és kiskereskedők figyelmét is. Faludy G sikertörténete nemzetközi elismerést is hozott, 2018-ban megnyerte az Enterprise Europe Network „Ready to Grow” pályázatát, mely újabb lendületet adhat a márkának.

Videó: A pályaorientációs tábor második napján a gasztronómia állt a középpontban

2018. június 20.

Általános iskolásoknak szervezett pályaorientációs nyári tábort a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A tábor második napján a pincér, a szakács és a cukrász szakmákba nyerhettek bepillantást a gyerekek. A hatodik és hetedik osztályos tanulók minden nap más-más szakmát ismerhetnek meg testközelből. A „Teszteld a pályád!” programmal a Kamara célja, hogy segítse a fiatalokat a pályaválasztásban. A pályaorientációs nyári tábor második napjáról a DTV készített felvételt. 

A befektető minden kívánságát lesik

2018. június 19.

Debrecen városa és a kamara partnerségre vállalkoztak a helyi gazdaság élénkítésében.

 

Nagyon fontos, amikor gazdaságfejlesztésről beszélünk, ne pusztán Debrecenben, hanem a megyében, sőt a régióban gondolkozzunk. Hiszen valamennyiünk érdeke az, hogy a debreceni fejlesztések multiplikáló hatása messze túlmutasson a megyeszékhelyen, lehetőséget adva ezáltal a vidéken élő tíz- és százezreknek is. Baranya megye után Hajdú-Biharban a legalacsonyabb az egy főre jutó ipari termelés, feladat tehát van bőven. Erről Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt a kamara hétfői elnökségi ülésén, melynek egyik előadója Dr. Barcsa Lajos alpolgármester volt. Elhangzott, hogy a kamara több közös programot indít a kormánnyal. Ilyen a mentorprogram, és ilyen az Ipar 4.0 mintagyár projekt is. A cél az, hogy a kicsik a nagyoktól tanulhassanak, és ezáltal a kkv-szektor versenyképessége érezhetően javuljon.

Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia

2018. június 18.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network nemzetközi hálózat, a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter, a Holland Királyság Budapesti Nagykövetsége és komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar vállalkozások együttműködésében 2018. október 3-5 között immár harmadik éve kerül megrendezésre az Open4Business konferencia és nemzetközi üzletember találkozó Pécsett. A résztvevők között számos országból várnak diplomáciai partnereket, testvérvárosi vezetőket és gazdasági együttműködésre nyitott vállalkozásokat, klasztereket.

Informatikai „evangelizáció” a cél - A Kamara segít a vállalkozásoknak megtenni az első lépéseket a digitális világ felé

2018. június 15.

„Minden cégnek érdemes tisztában lennie azzal, hogy mije van. Azt mindenki tudja, hogy a cégének hány széke, meg asztala van, milyen ingatlanai vannak, és azoknak mennyi az értéke, ugyanakkor azzal csak nagyon kevesen vannak tisztában, hogy milyen adatvagyonnal rendelkeznek, és az mennyit ér. Ezt feltétlenül érdemes felmérni és nyilvántartani, hiszen az adatvagyon védelme legalább olyan fontos, mint a gépeké vagy az épületeké” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára a Digitális KKV Napot a Kamarában, ahol ezúttal az adatvédelem és az IT-biztonság is terítékre került. Tették pedig mindezt a Modern vállalkozások programja keretében csütörtökön, a Kamara székházában.

Innovation Expo 2018, Rotterdam

2018. július 12.

Az Enterprise Europe Network (EEN) szervezésében 2018. október 4-én üzletember-találkozóra kerül sor a kétévente megrendezésre kerülő Innovation Expo keretében.

GREEN BRANDS: egy fenntarthatóbb és élhetőbb Magyarországért!

2018. július 11.

Ausztria és Németország után Magyarországon is megkezdi működését a GREEN BRANDS független nemzetközi minősítő szervezet.

Smart City Expo World Congress 2018 Üzletember találkozó

2018. július 6.

Az Enterprise Europe Network szervezésében 2018. november 13-14. között idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Smart City Expo World Congress rendezvénnyel párhuzamos nemzetközi üzletember találkozó, melyre magyar cégek jelentkezését is várjuk.

Számlaadat-szolgáltatás: online - galériával

2018. július 4.

Jelentős változásokkal kell szembenézniük a vállalkozásoknak idén július 1-től.

 

Az áfakörbe tartozó vállalkozások esetében júliustól lépett hatályba a valós idejű online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség. Az új szabályozás részleteiről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai tájékoztatták a „Vállalkozói Akadémia” sorozat keretében a jelentős számban megjelent érdeklődőket szerdán a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

SMART SENSORS and Data Transfer - konferencia és üzletember-találkozó Erfurtban

2018. június 28.

2018. október 16-17. között nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a "SMART SENSORS and Data Transfer" elnevezésű konferencia és a hozzá kapcsolódó üzletember-találkozó. A rendezvény fókuszában az okos érzékelők és a azokra épülő rendszerek állnak. A találkozón díjmentes a részvétel, de a konferencia díja külföldi résztvevők esetében 100 Euró.  

Harmadik alkalommal hirdetik meg Az Év Felelős Foglalkoztatója című pályázatot

2018. június 20.

Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (OFA Nonprofit Kft.) harmadik alkalommal hirdeti meg Az Év Felelős Foglalkoztatója elnevezésű pályázatát, idén a GINOP 5.3.6.-17-2017-00001 „Vállalati felelősségvállalás ösztönzése és állásfeltárás” kiemelt projekt keretében.

Július 4: Vállalkozói Akadémia a Kamarában - Fókuszban a NAV Online Számlaadat szolgáltatása!

2018. június 20.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Vállalkozói Akadémia rendezvénysorozat keretében ismét szakmai tájékoztatót tart, ahol a július elsején induló Online Számla rendszer tudnivalóiról tájékozódhatnak azok, akik ellátogatnak július 4-én a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házába.

„Energikus” kezdés a nyári táborban

2018. június 19.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs nyári táborának első napja ugyan borús, esőre hajló időben, de annál energikusabban telt! Mindez érthető, hiszen ezt a napot az energiaszolgáltató szektorhoz kötődő szakmák megismerésével tölthették el a programra jelentkező diákok.

Veszteség minden, amiért a vevő nem fizet

2018. június 15.

A LEAN filozófia igazából minden olyat problémának tekint, ami eltér a sztenderdtől.

 

A hozzáadott értéket egy termelési folyamat során növeli, miközben a veszteséget csökkenti. Mi az? Akár ezzel a találós kérdéssel is kezdhette volna a prezentációját Kóka Imre, a TEVA Gyógyszegyár Zrt. LEAN-vezetője, aki a PLATO vállalkozói nap egyik előadója volt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Teszteld a pályád! – pályaorientációs nyári tábor indul!

2018. június 8.

Ismét lehet jelentkezni a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs nyári táborára. A tábor az általános iskolák hatodikos-hetedikes tanulói számára igyekszik megkönnyíteni a pályaválasztást. A vakációzó diákok több napon keresztül kóstolhatnak bele egy-egy szakma mindennapjaiba: az üzem- és tanműhely látogatások során kipróbálhatnak egyes munkafolyamatokat, elvégezhetnek bizonyos feladatokat, így aktív résztvevőként személyes tapasztalatokat szerezhetnek az adott tevékenységről.