Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megjelent a Kamarai Iránytű Magazin új száma!

2018. november 27.

Megújult lapszerkezettel és tematikával, a Kamara közelmúltban bevezetett arculatát tükröző külsővel ismét elindítjuk negyedéves magazinunkat, melyben időről időre beszámolunk tevékenységünkről, eredményeinkről, és ami számunkra a legfontosabb, tagjaink, a vállalkozások sikereiről, és a megye gazdasági-társadalmi életének fejlődésről, melyhez a magunk szaktudásával és eszköztárával – a gazdaság iránytűjeként – igyekszünk hozzájárulni. Kérjük, fogadják szeretettel megújult magazinunkat, melyhez kellemes időtöltést kívánunk!

“CONTACT– Business Meetings” gépipari üzletember találkozó Lipcsében

2018. december 13.

Az Enterprise Europe Network és a Lipcsei Kereskedelmi és Iparkamara társszervezésében nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor a ’Z’ és ’INTEC’ nemzetközi vásárok keretében 2019. február 6-án Lipcsében, melyek célközönsége elsősorban gépipari gyártók és beszállítók.

A Brexit után is számítanak ránk

2018. december 11.

A megyeszékhelyen tett látogatást az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének első titkára 2018. december 6-án, csütörtökön. Tom White­head a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában Debrecen vezetőivel, többek között az egyik alpolgármesterrel, illetve a gazdasági, az oktatási, a sport- és vallási élet képviselőivel elsősorban az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történő kilépéséről tárgyalt.

Pályázati felhívás a 2018. évi legjelentősebb innovációs teljesítmény elismerésére

2018. december 7.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, Agrárminisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve – 27. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Top100-kör: „viszi a hátán” a megye gazdaságát

2018. december 5.

Versenyképesség dolgában a kicsiknek még bőven van mit tanulni a nagyobb cégektől.

 

Idén 12. alkalommal jelent meg a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV megyei adó- és vámigazgatósága, valamint az Inform Média Lapkiadó Kft. közös gondozásában a TOP 100 Kiadvány. A megye száz legjelentősebb társas vállalkozásának a teljesítményét bemutató kiadványt szerdán a HBKIK központjában vehették kézbe az érintettek.

 

 

VIBE - Vegepolys International Business Event

2018. december 1.

Az Enterprise Europe Network, a VEGEPOLYS és a SIVAL 2019. január 15-én üzletember találkozót szervez, melynek helyszíne Angers, Franciaország. A találkozót megelőzően a résztvevőknek lehetőségük van érdeklődési területüknek megfelelően előre egyeztetett tárgyalásokat foglalni, kihozva ezáltal a legtöbbet a rendezvényen való megjelenésből.

NAIH közlemény a STAR II projekt (SupporT small And medium enterprises on the data protection Reform) indulásáról

2018. november 27.

Az Európai Unió által finanszírozott, 2018. augusztus-2020 július között futó projekt célja az uniós adatvédelmi reform által érintett kis- és középvállalkozások (KKV) támogatása.

Futurebuild nemzetközi üzletember találkozó Londonban

2018. november 22.

2019. március 6.-án Londonban az Enterprise Europe Network hálózat nemzetközi üzletember találkozót szervez  a  Futurebuild  2019 kiállítással párhuzamosan. A rendezvény kiváló lehetőséget kínál a résztvevőknek, hogy megismerkedjenek a nemzetközi piac által kínált  új és innovatív termékekkel,szolgáltatásokkal valamint,hogy  találkozzanak építőipari szakemberekkel, kereskedőkkel, kutatóközpontokkal és egyetemekkel.

 

Negyvenmilliárd forintra pályázhatnak a vállalkozó szellemű fiatalok és álláskeresők

2018. november 22.

Mintegy negyvenmilliárd forintra pályázhatnak a 30 év alatti fiatalok és a 30 év feletti álláskeresők, amivel fejenként 4,5 millió forint támogatást kaphatnak új vállalkozásuk elindításra.

 

Induljon el az Ipar 4.0 fejlesztés útján!

2018. november 16.

Az ipar fejlődésének új iránya, hogy a termelési folyamatok hatékony szervezése keretében az eszközök önállóan kommunikálnak, és összehangoltan működnek az anyagáram mentén. Így a folyamatok értékteremtő képessége nő, a nyersanyagok jobb felhasználása és kevesebb hulladék termelése mellett.

Mitől modern egy vállalkozás?

2018. november 15.

Például attól, ha a tulajdonosa a mobiltelefonján is bármikor lekérheti a termelési adatokat.

 

Mennyire tud lépést tartani a hazai kis- és középvállalkozói szektor a digitális fejlődéssel? Honnan kaphat egy vállalkozás az elhatározása megvalósításához forrást? Melyek azok a hazai és globális trendek, amelyek ismeretében valaki vállalkozóként piaci előnyre tehet szert? És nem utolsó sorban: mikor térül meg egy informatikai fejlesztés? Ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Modern Vállalkozások Programja közös rendezvényén, ezúttal Hajdúböszörményben.

Asztalterítékek, adventi díszben - galériával

2018. december 11.

A megyei kereskedelmi és iparkamara székháza ad helyet egy hétig az ünnepi tárlatnak.

 

Ünnepi Terítékek a Kamarában címmel nyitották meg hétfőn azt az időszaki kiállítást, amely december 10-e és 18-a között látogatható a HBKIK Vörösmarty utcai székházában.

Ünnepi Terítékek a Kamarában

2018. december 10.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában lesz megtekinthető a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület Ünnepi Terítékek a Kamarában című időszakos kiállítása. A tárlat megnyitójára 2018. december 10-én, 10 órakor kerül sor a Kamara székházában. (Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.)

A kiállítást megnyitja: Hubert Erzsébet etnográfus, a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke.

Közreműködik Virágos Lajosné Kozák Anikó, az Egyesület titkára a "hajdúsági népdalcsokor" előadásával.

A tárlat megtekinthető 2018. december 10. és 18. között, a weboldalunkon található ügyfélfogadási időben.

EU FashionMatch 8.0 Modefabrik Amsterdam

2018. december 6.

Vegyen részt az Enterprise Europe Network által szervezett EU FashionMatch 8.0 nemzetközi üzletember találkozón és találjon új üzleti partnert a divatipar területén!

Adótörvény-változások ABC-je – A megyei kereskedelmi és iparkamara és a NAV közös tájékoztató rendezvényén jártunk

2018. december 4.

Ha van információéhség a vállalkozások világában, az a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közös keddi rendezvényén igencsak megmutatkozott. A több mint 200, zömében könyvelőkből és számviteli szakemberekből álló közönség zsúfolásig megtöltötte mind a két előadótermet, ahol ezúttal (a Vállalkozói Akadémia keretében) az adótörvények idei és jövő évi változásai voltak napirenden.

Világbajnoki dobogón szakácsaink – A Kamara is támogatta a hónapokon át tartó felkészülésüket

2018. november 30.

Bronzérmes lett a Luxemburgban megrendezett szakács-világbajnokságon a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület által benevezett Hajdúsági Regionális Culinary Team. A sikert a régiós csapatok közötti versenyben érték el az „aranykezű” szakácsaink és cukrászaink, akik csütörtökön sajtótájékoztatón köszönték meg az őket támogatók munkáját.

Kedvező üzleti helyzet, továbbra is optimista várakozások – Az MKIK GVI 2018. októberi vállalati konjunktúrafelvételének eredményei

2018. november 27.

A GVI legfrissebb vállalati konjunktúravizsgálata 2830 vállalkozás vezetőjének válaszain alapul. Az eredmények szerint a Konjunktúramutató értéke 2018 októberében 55 ponton áll. Ez az érték az adatfelvétel kezdete, 1998 óta a legmagasabb.

TRANSFIERE 2019 Üzleti Fórum és nemzetközi üzletember találkozó

2018. november 22.

2019. február 13-14. között kerül sor a TRANSFIERE 2019 Üzleti Fórumra a spanyolországi Malagában. A TRANSFIERE 2019 a legnagyobb innovációs multiszektorális fórum Spanyolországban. A rendezvény ideális hely a kutatócsoportok és vállalatok közötti innovációs projektek ösztönzésére valamint az üzleti kapcsolatok kiépítésére. Az esemény keretében nemzetközi üzletember találkozót is szerveznek.

 

 

 

Konzultáció a vállalatok közötti adatmegosztásról

2018. november 19.

Az Európai Bizottság konzultációt indít a vállalkozások közötti (B2B) adatmegosztásra vonatkozó elvekről és iránymutatásról. A kérdőív kitöltésének határideje: 2019. január 15.

Mestereket és mesterelnököket avattak a megyeházán a Kamara mesterlevél átadó ünnepségén

2018. november 16.

Harminc szakember vehette át ünnepélyes keretek között mesterlevelét csütörtökön a Megyeháza Árpád termében, a négy évre szóló mesterelnöki kinevezést pedig huszonnyolcan kapták meg. A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődést.