Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázati Felhívás pályaorientációs tanácsadó munkakör betöltésére!

2017. február 21.

A Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet pályaorientációs tanácsadó munkakör betöltésére, határozott időre szóló munkaszerződés keretében. 

A pályázat beérkezésének határideje: 2017. február 27., hétfő.

Először rendezik meg a Magyar Nagyjavítási Konferenciát Kazincbarcikán

2017. február 17.

A BorsodChem Zrt. karbantartásért felelős szervezete a társaság tulajdonosi, vezetői körének teljes támogatásával és az AA. Stádium Kft.-vel közösen azt a célt tűzte ki, hogy - remélhetőleg hagyományt teremtve - megszervezi az I. Magyar Nagyjavítási Konferenciát.

Sikeres volt a Modern Vállalkozások Programjának hajdúszoboszlói információs napja

2017. február 16.

Információs napot tartottak 2017. február 15-én Hajdúszoboszlón, a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz Digitálisan! projekt keretében. A rendezvényen a konferencia mellett informatikai kiállítás is várta az érdeklődőket kilenc információs standdal, amelyek a digitális vállalkozásfejlesztéshez nyújtottak segítséget tanácsadással és eszközellátással. Ezzel véget ért a szakmai előadássorozat, ugyanis ez volt az utolsó ilyen jellegű információs nap.

A PAKS SZEKCIÓ ALAKULÓ ÜLÉSE

2017. február 16.

Mintegy ötven magyar vállalat megalapította február 2-án, az MKIK Magyar-Orosz Tagozatán belül a Paks szekciót, Budapesten. A munkacsoport információval, kapcsolatrendszerével kívánja segíteni, hogy a magyar ipar, a helyi vállalkozók minél nagyobb arányban részt vegyenek a Paksi Atomerőmű bővítési munkájában.

Szemináriumot tart a Magyar Vámügyi Szövetség Budapesten

2017. február 14.

A Magyar Vámügyi Szövetség által szervezett Szemináriumon való részvételt mindazoknak ajánljuk, akik vámügyi tevékenységgel járó ügyféli vagy hatósági jogalkalmazás során bizonytalanságot, nehézséget tapasztaltak, vagy új folyamataik indításához stratégiai előkészületeket végeznek.

Üzleti lehetőségek Tajvanban!

2017. február 13.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató rendezvényt szervez "Üzleti lehetőségek Tajvanban" címmel 2017. február 24-én, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

Empatikus Tárgyalások - Asszertív kommunikációs tréning a Kamarában

2017. február 10.

A leghatékonyabb tárgyalási technika. Alkalmazd Te is, és légy eredményesebb!

ISH 2017 üzletember találkozó Frankfurtban

2017. február 7.

Az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember találkozót szervez Frankfurtban 2017. március 16-án. A rendezvény egyben a világon vezető ISH Kiállítás (fürdőszoba, szaniter áruk, energiahatékony fűtés és hűtés) kísérő rendezvénye.

Közbeszerzési konferencia az Iparkamarában

2017. február 3.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Miniszterelnökséggel és a Közbeszerzési hatósággal karöltve közbeszerzési konferenciát rendezett január 31-én, kedden, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában. A rendezvény célja a Közbeszerzési törvény legutóbbi – 2017. január 1-től hatályos – módosításának bemutatása volt, továbbá a 2016. évi ellenőrzési tapasztalatok ismertetése a szakemberek részére. Az eseményen nyitó beszédet mondott Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Csányi István, közbeszerzésekért felelős helyettes államtitkár és Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

Nemzetközi innovációs üzletember találkozó Brnoban

2017. február 1.

Az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember találkozót szervez Partners4Innovation címmel a Tudományos Kutatási Innovációs Vásáron (SRIF) 2017. március 1-én Brnoban.

 

 

 

 

Nemzetközi üzletember találkozó Ungváron

2017. február 20.

Nemzetközi Kontaktnapokat szervez a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara 2017. március 23-24-én, Ungváron. 

AGRARIA Nemzetközi Agrár, Élelmiszeripari és Állattartási Kiállítás

2017. február 16.

Idén április 6 és 9 között kerül megrendezésre a AGRARIA Nemzetközi Agrár, Élelmiszeripari és Állattartási Kiállítás, melynek keretében az Enterprise Europe Network debreceni irodája céglátogatásokkal egybekötött kiállítás látogatást tervez. Az 1995 óta megrendezésre kerülő AGRARIA kiállítás Erdély legszínvonalasabb agrárkiállítása. A rendezvénynek 2016-ban 330 kiállítója és 19 600 látogatója volt. 

 

Kötelező kivitelezői felelősségbiztosítás

2017. február 16.

2017. január 1-től hatályos a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016 (VI.13.) Kormányrendelet és annak 353/2016 (XI. 18.) Kormányrendelettel történő módosítása.

A Kormányrendelet a legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű új lakóépület építése és meglévő lakóépület max.300 négyzetméterre bővítése esetén az építtetővel közvetlen szerződéses kapcsolatban álló fővállalkozó kivitelező és alvállalkozói által az építőipari kivitelezési tevékenységgel érintett lakóépület hibás építési tevékenységével okozott, és a fővállalkozó kivitelező általa bármely jogviszonyban foglalkoztatott felelős műszaki vezető által a művezetési tevékenység körében okozott kár megtérítésére kivitelezői felelősségbiztosítás megkötését kötelezően írja elő!

Egészségügyi hét Párizsban

2017. február 14.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája figyelmébe ajánlja a 2017. május 16 és 18 között megrendezésre kerülő PARIS HEALTHCARE WEEK rendezvényt, melynek keretében öt kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők:

  • Intermeditech
  • HopitalExpo
  • GerontHandicapExpo
  • Health-IT Expo
  • Salon Infirmier® 

Piac & Profit KKV-AKADÉMIA országos roadshow Debrecenben

2017. február 13.

A KKV-AKADÉMIA roadshow a legfrissebb üzleti trendeket közvetíti a feltörekvő kis- és középvállalatok döntéshozóinak. Több, mint 2000 millió euróra pályázhatnak idén a magyar KKV-k, de hogyan? Az üzletvitelbe azonnal beemelhető új üzleti gyakorlatokat, szemléletet, módszereket, naprakész információkat nyújt a fejlődni, tanulni vágyó vezetőknek, akik tisztában vannak azzal, hogy csak úgy lehet versenyben maradni, élen járni, ha folyamatos változásban, fejlődésben tartják magukat és a cégüket.

 

 

Vonatkozik Önre a REACH rendelet? Hat „igen-nem” kérdéssel segítünk ebben

2017. február 10.

A REACH teszt feladata, hogy segítsen beazonosítani, hogy egy vállalkozás érintett-e a REACH rendeletben. Ennek a tesztnek az Országos Közegészségügyi Központ a „REACH rendelet szerinti, alapvető szerepek beazonosítására szolgáló kérdőív” nevet adta.

Aktualitását az adja, hogy két határidő is közeleg: 2017. május 31. és 2018. május 31.

Az európai beruházási terv – befektetés a jövőbe

2017. február 8.

A globális gazdasági és pénzügyi válság óta az Unióban a beruházások szintje alacsonyabb a kívánatosnál. A kedvezőtlen trend megfordításához közös, európai szinten összehangolt intézkedésekre van szükség. 2007-hez képest a beruházások mértéke hozzávetőleg 15%-kal csökkent. Az európai beruházási terv a beruházások ösztönzésére jött létre. Ez egy európai szinten összehangolt, közös kezdeményezés, melynek célja a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés fellendítése, a versenyképesség növelése, Európa termelési kapacitásainak és infrastruktúrájának megerősítése. Az Európai Bizottság becslése szerint a beruházási terv révén 330-410 milliárd euróval növelhető az unió gazdasági teljesítménye (GDP), és 1–1,3 millió új munkahely jöhet létre az elkövetkező években.

FARMAFORUM, COSMETICAFORUM és BIOTECHFORUM 2017

2017. február 6.

Az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember találkozót szervez Madridban, mely a FARMAFORUM, COSMETICAFORUM és a BIOTECHFORUM  kísérő rendezvénye. Az üzletember találkozón előre egyeztetett időpontban kétoldalú tárgyalásokat folytathatnak a résztvevők, cégre szabott tárgyalási naptár alapján.

Dizájn-központú innovációval a vállalkozásokért

2017. február 2.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája és az olasz D'Appolonia Innovációs Tanácsadó Kft. a tavaly nagy sikerrel megrendezett szakmai nap után idén is megszervezte, immár kétnapos dizájn workshopját január 30-31-én. Az esemény kis- és középvállalkozások, valamint vállalkozásfejlesztéssel foglakozó szervezetek számára, külföldi szakemberek bevonásával zajlott le a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.