Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nemzetközi üzletember találkozó a TSLA EXPO RZESZOW 2019 keretei között

2019. július 18.

Az Enterprise Europe Network a Rzeszowi Egyetem Információtechnológiai és Menedzsment Karával együttműködve 2019. október 11-én üzletember találkozót szervez. A találkozóra a 3. TSLA EXPO RZESZOW 2019 keretei között kerül sor.

Partnerkeresés: Lengyel Smart Home rendszereket gyártó cég keres magyar partnert

2019. július 16.

A krakkói, okos otthon technológiákat gyártó Grenton Smart Home System (www.grenton.com) olyan magyar céget keres, aki épületautomatizálással és Smart Home rendszerek installációjával (CCTV, Audio, HVAC, biztonsági rendszerek) foglalkozik.

 

A részletes angol nyelvű ajánlat alább olvasható:

 

Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás

2019. július 15.

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. a korábbi évek sikereire, illetve a résztvevők pozitív visszajelzéseire való tekintettel 2019. október 21-22. között ismételten megszervezi a Kárpát-medencei összmagyarság legjelentősebb gazdasági és üzleti rendezvényét, a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítást, vagyis a Kárpát EXPOrt-ot.

Felterjesztési felhívás - Gábor Dénes-Díj 2019

2019. július 10.

A NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma 2019-ben is kiírta a Gábor Dénes-Díjat, amelyre a természettudományos szakterületek valamelyikén tevékenykedő, szakmailag ismert, kreatív, innovatív, az innovációt aktívan művelő magyar (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket lehet idén is jelölni (felterjeszteni).

DESIGN MANAGEMENT DÍJ 2019 - Meghosszabbították a nevezési határidőt!

2019. július 4.

A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) tíz éve, 2009-ben alapította a Design Management Díjat, a designmenedzsment szemléletű vállalatirányítás elismerésére. A Díj célja, hogy bemutassa, a designmenedzsment szemlélet, annak vállalatmenedzsmentbe történő integrációja hogyan járul hozzá egy-egy szervezet küldetésének megvalósításához, illetve, hogy elismerje ennek kiváló hazai példáit.

Üzletember találkozó az 5. Erdélyi Nemzetközi Klaszter Konferencián

2019. június 27.

Szeptember 20-án klaszterek képviselői közötti üzletember-találkozót szervez az Enterprise Europe Network Kolozsváron. Az 5. Erdélyi Nemzetközi Klaszter Konferencia keretében megrendezett “Clusters: Ecosystems for Innovation and New Business” című esemény C2C, B2B és C2B partnerkapcsolatok kialakítását is elősegíti.

Videó: az Alföldi Nyomdában jártak a fiatalok a pályaorientációs tábor 5. napján

2019. június 24.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara minden évben megszervezi pályaorientációs nyári táborát, melynek ötödik napján a nyomtatás, könyvkötés alapjaival, valamint a nyomdaipari technikus, kiadványszerkesztő technikus szakmákkal ismerkedhettek a 6., 7. osztályos tanulók. A „Kezedben a jövőd!” programmal a Kamara célja, hogy segítse a fiatalokat a pályaválasztásban. A pályaorientációs nyári tábor ötödik napjáról a Debrecen Televízió készített felvételt.

 

Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia

2019. június 24.

Idén negyedik alkalommal 2019. október 3-4. között kerül megrendezésre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Ír-Magyar Üzleti Szövetség és az Enterprise Europe Network Dél-dunántúli irodája által szervezett Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia. A konferencia és B2B találkozó elsősorban az infokommunikációs ágazatra, a nemzetközi projektekre, a klaszter-együttműködésre, a kreatív iparágakra, a női vállalkozókra és a gépiparra összpontosít. 

Útjára indult a Kamara „Kezedben a jövőd” elnevezésű pályaorientációs nyári tábora

2019. június 18.

Június 17-én hétfőn reggel kezdetét vette a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs nyári tábora. A program napközis jelleggel működik. Naponta tematikus jelleggel más-más szakterülethez kötődő cégeknél, intézményeknél és szakképző intézményeknél tesznek üzemlátogatást a gyerekek.

Üzleti delegáció Kínába

2019. június 17.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  Magyar-Kínai Tagozata üzleti delegációt szervez Kínába (Hongkong és Makaó) 2019. szeptember 8-13. között, melyre várja az érdeklődő vállalkozások jelentkezését.

Felső-Ausztria új online platformmal várja üzleti partnereit

2019. július 17.

A Roadmap2UpperAustria egy platform, amely a külföldi cégeket/szervezeteket támogatja a Felső-Ausztriába irányuló üzleti útjuk tervezésében és szervezésében. A kezdeményezés többletértéke: az üzleti út egy űrlap révén könnyedén bejelenthető, mire Felső-Ausztria teljes üzleti hálózata azonnal tudomást szerez róla. A Roadmap2UpperAustria minden potenciális üzleti partnernek segítséget nyújt a megfelelő partnerek azonosításában, a saját igények felmérésében és az üzleti út hatékony koordinálásában.

Budapest Water Summit 2019. október 15-17.

2019. július 16.

Magyarország immár harmadik alkalommal ad otthont a Budapest Water Summit elnevezésű rendezvénynek 2019. október 15 – 17. között. A téma magas szintű szakértői, ideértve egy holland delegációt is, megvitatják a vízgazdálkodási válság által támasztott kihívásokat szociális, gazdasági, környezetvédelmi és politikai szemszögből.

MEDICA 2019 nemzetközi üzletember találkozó Düsseldorfban

2019. július 11.

Az Enterprise Europe Network szervezésében 2019. november 18-20. között kerül megrendezésre a MEDICA 2019 egészségipari szakkiállítással párhuzamos nemzetközi üzletember találkozó, amely kiváló alkalom az üzleti kapcsolatok kialakítására!

 

Sanghaj Kereskedelmi Expo - Budapest, 2019. augusztus 26-27.

2019. július 5.

Sanghaj legnagyobb kereskedelmi, ipari és kereskedelmi szövetségei tagvállalatainak részvételével Budapesten kerül megrendezésre a ’’The 8th Shanghai Fair 2019’’ című rendezvény. A vásár 2012 óta nagy sikerrel került megrendezésre többek között Szlovéniában, Szerbiában, Fehéroroszországban stb. A budapesti rendezvényen több mint 200 kínai kiállító termékei lesznek megtekinthetők. A kiállítás keretében sor kerül kereskedelmi partnertalálkozókra, termékek bemutatójára, az érdeklődők megismerkedhetnek a kínai teaszertartással, gasztronómiával is.

Mondja el véleményét az EU által finanszírozott kutatás és innováció jövőbeli céljairól!

2019. július 3.

Az Európai Bizottság a Horizon Europe program tervezése kapcsán indított egy nyilvános konzultációt, amiben a fejlesztési célterületekre vonatkozóan várnak visszajelzéseket. A szeptember végén megrendezésre kerülő European Research and Innovation Days keretében egy vita szekciót terveznek a témáról, amibe a kérdőív eredményeit is beépítik. Az eseményen a vállalkozások is részt vehetnek, de már csak a várólistára lehet regisztrálni. A kérdőív szeptember 8-ig tölthető ki. 

Európai üzleti út az Egyesült Arab Emírségekbe

2019. június 24.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara üzleti utat szervez az Egyesült Arab Emírségekbe, a 2019. szeptember 30. és október 4. közötti időszakban.

MSV Nemzetközi Gépipari Kiállítás és Üzletember Találkozó

2019. június 24.

Idén 61. alkalommal szervezik meg az MSV Nemzetközi Gépipari Kiállítást Brnoban, mely Közép-Európa első számú ipari kiállítása. A rendezvény évente átlagosan 1500 kiállítót és 75000 látogatót vonz, a gép- és az elektrotechnikai ipar valamennyi számottevő résztvevője képviselteti magát a programon. Az Enterprise Europe Network CONTACT-CONTRACT üzletember találkozót szervez a kiállítás mellett 2019. október 7-9. között.

"Passzold vissza Tesó!" avagy mobiltelefonnal a csimpánzokért és a gorillákért

2019. június 20.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös kampányához ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg. A régi mobiltelefonokat ezentúl a Kamara debreceni ügyfélszolgálatán- (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.) és öt területi irodájában (Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló és Püspökladány) is le lehet adni a kihelyezett, hivatalos gyűjtődobozba, ezzel is elősegítve a környezetvédelmet.

A modern debreceni polgár mintaképe volt

2019. június 17.

Sesztina Jenőre, a Debreceni Kereskedelmi és Iparkamara egykori elnökére emlékeztünk.

 

Sesztina Jenő (1869-1944) a tiszántúli kereskedelmi és ipari élet egyik vezéralakja volt a XX. század első felében, 1926 és 1940 között vezette a Debreceni Kereskedelmi és Iparkamarát. Erről Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke beszélt azon a megemlékezésen, amit a Kamara és a város rendezett a Debreceni Köztemetőben Sesztina Jenő születésének 150. évfordulója alkalmából, és amelyen a leszármazottak mellett a Déri Múzeum, a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Debreceni Rotary Club, a Sesztina Galéria és Lövőpetri település önkormányzatának valamint a Lövőpetri Református Egyházközség képviselői is részt vettek.

Piacra jutás – komfortosabban

2019. június 12.

Az Eximbank a hazai exportőr külföldi vevőjének segít az ügylet finanszírozásában.

 

„Az üzleti világ egyébként is hordoz kockázatokat, amelyek azonban hatványozottan jelentkezhetnek olyan esetekben, amikor a magyar exportőr egy általa nem ismert külföldi vevőnek szállít. Ezen kockázat mérséklésére hozta létre a magyar állam 25 évvel ezelőtt az Eximbank Zrt.-t és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.-t (MEHIB)” - fogalmazott Dr. Némedi-Varga Szilvia igazgató-helyettes azon az export-finanszírozási konzultáción, ahol az Exim szakértőivel találkozhattak helyi vállalkozók a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.