Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Észak-Alföldi Innovációs Díj 2018


Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (DAB), a Hajdú-Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség

 

Észak-Alföldi Innovációs Díj pályázatot

 

hirdet az innovatív technológiában és/vagy termékfejlesztésben kiemelkedő vállalkozásoknak.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. október 5. (péntek) 12.00 óra

 

A pályázatoknak az illetékes megyei kamara címére kell beérkezniük

Információ: Iván Gábor, Tel: (52) 500-722, E-mail: ivan.gabor@hbkik.hu

 

Pályázati dokumentáció letöltése

Kézművesremekek „jönnek szembe” a főtéren - A Kossuth téren várja az érdeklődőket két napig a 8. Debreceni Kézműves Fesztivál

2018. szeptember 21.

„Mindenekelőtt a népi iparművészeknek és a kézműveseknek jár a köszönet azért, hogy ezeket az igazi műremekeket a legkülönbözőbb népi mesterségek képviseletében immár 8. alkalommal varázsolták ide a nagyközönség elé” - kezdte köszöntőjét Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a rendezvény fővédnöke.

Az energiaszintünk is „menedzselhető”

2018. szeptember 18.

Belső erőforrásaink mozgósítása, megőrzése és feltöltése egyaránt szükséges a sikerhez.

 

Mi kell ahhoz, hogy az életben (legyen az magánélet vagy a munka világa) tartósan jól teljesítsünk és ezáltal sikeresek legyünk? Megfelelő belső energiaszint. De hogyan tudjuk ezt mérni, adott esetben mozgósítani, megőrizni és szükség esetén feltölteni? Ezekre a kérdésekre keresték a választ kis- és középvállalkozók a PLATO-program szeptemberi összejövetelén a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Felfigyeltek az okos élelmiszerekre - A Hajdúsági Sütödék-csoport koncepciója is bekerült a 100 legérdekesebb magyar innováció közé

2018. szeptember 17.

A Hajdúsági Sütödék-csoport 17 éve indította útjára a Smart Food (Okos Élelmiszer) című kutatási programját, amelynek célja alapvető és bizonyítottan az egészséget támogató élelmiszerek kifejlesztése volt. A kormány innovációt támogató törekvéseivel összhangban a napokban jelent meg „A 100 legérdekesebb magyar innováció 2018” című exkluzív kiadvány, amelybe beválasztották a Smart Food-koncepciót is.

 

Mintegy 60 milliárd forintos hitelkeretre pályázhatnak a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások - Nulla százalékos kamattal az OTP MFB Pontjain

2018. szeptember 14.

2018 szeptemberétől európai uniós forrásból származó, kamatmentes hitel vehető igénybe a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítéséhez. Az MFB Pontokon igényelhető források országszerte 163 OTP fiókban érhetők el.

Új hitelprogramok a vállalkozások digitális felzárkóztatásáért

2018. szeptember 12.

A Modern Vállalkozások Programja keretében újabb hiteltermékekhez juthatnak hozzá a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok.

„Young Spirit” – hogy a szellem kiszabaduljon a palackból

2018. szeptember 11.

Fontos, hogy a piaci igény alapú technológiai fejlesztések megvalósulását segíteni tudja a magas szellemi potenciállal bíró egyetemi - kutatói környezet. Sokszor hallhattunk már olyan esetekről, hogy egy innovatív vállalkozói ötlet azért nem valósult meg, mert nem volt elegendő tőke, fizetőképes kereslet, vagy éppen szakember, ideértve a kutatói tudást is. Ezen kíván segíteni az öt megyében – Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar - működő kereskedelmi és iparkamara által elindított kezdeményezés, a Young Spirit.

GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

2018. szeptember 7.

A Felhívás olyan eszközök, immateriális javak beszerzését támogatja, amelyek a támogatást igénylő vállalkozásnál a támogatási kérelem benyújtásakor nem álltak rendelkezésre és beszerzésük révén a támogatást igénylő vállalkozásnál

• új vagy lényegesen módosított termék, szolgáltatás, eljárás jön létre, vagy

• új vagy lényegesen módosított eljárás, technológia alkalmazására, piaci bevezetésére kerül sor.

Contact-Contract fémipari üzletember találkozó Brnoban

2018. szeptember 6.

2018. október 1. és 2. között megrendezésre kerül a már hagyományosnak számító Contact-Contract üzletember találkozó Brnoban az MSV vásár mellett, amely egyedülálló lehetőséget biztosít a résztvevő vállalkozásoknak, hogy növeljék versenyképességüket és új piacok, üzleti partnerek felé nyissanak. A rendezvény az Enterprise Europe Network keretein belül a Brnoi Regionális Kamara szervezésében valósul meg.

Az Év Üzlete 2018. évi díjazottja a Platan Garden & Restaurant

2018. szeptember 4.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezete több mint tizenöt éve alapította az elismerést. A hagyományteremtő kezdeményezés a város arculatát meghatározó kereskedelmi és vendéglátó üzleteket ösztönzi a színvonalas megjelenésre, Hajdúszoboszló sajátosságainak figyelembe vételével.

Orvostechnikai eszközök gyártására vonatkozó új előírások

2018. szeptember 3.

Az Európai Bizottság új rendelkezéseket fogadott el az orvostechnikai eszközök és az in vitro diagnosztikai eszközök gyártására vonatkozóan az Európai Unió területén.

Jön a szakmák Európa Bajnoksága!

2018. szeptember 18.

Szeptember 26-28. között Budapesten a Hungexpo területén rendezik meg a 2018-as szakmák Európa-bajnokságát, a EuroSkills Budapest 2018-at. A komoly szakmai megmérettetésen Európa legfelkészültebb fiataljai mérik össze tudásukat: 28 ország 530 versenyzője 37 szakmában előreláthatóan 80 000 látogató előtt versenyez. Pattanásig feszült idegek, bravúros győzelmek, feledhetetlen élmények és látványos ceremóniák: így lehet jellemezni a háromnapos nemzetközi versenyt.

Pályázatot hirdettek az "Egészséges munkahelyek - Helyes Gyakorlat Díj" elnyerésére

2018. szeptember 18.

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi és Munkafelügyeleti Osztálya felhívást tett közzé, amelyet az „Egészséges munkahelyek – Kezeljük helyesen a veszélyes anyagokat” című kampány keretében hirdettek meg a „Helyes Gyakorlat Díj” elnyerésére.

Konferenciát szervez a Magyar Vámügyi Szövetség Egerben

2018. szeptember 17.

A Magyar Vámügyi Szövetség október 12-13. között Egerben rendezi meg hagyományos őszi vámkonferenciáját. A konferencián a vám, adó és környezetgazdálkodási szakmai munkát érintő legaktuálisabb témákról adnak tájékoztatást.

Tanévnyitó konferencia: a szakképzés a jövő megélhetésének lehetősége

2018. szeptember 13.

Pályaválasztásról és a szakmák jövőjéről is szó volt a Regionális Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitó Konferencián, amelyet tegnap délután tartottak meg Debrecenben, a Kölcsey Központban. A szakmai konferencián és kiállításon a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is képviseltette magát. 

Új helyre költözik a HBKIK Hajdúböszörményi Szervezetének irodája

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Szervezete értesíti az érintetteket, hogy irodája új helyen, a Kossuth utcán kerül kialakításra.

Üzleti delegáció Trabzonba és Isztambulba

2018. szeptember 11.

2018. október 16-19. között a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar - Török Tagozata üzleti delegációt szervez Trabzonba és Iszatmbulba.

Turisztikai üzletember találkozó az 51. Novi Sad-i Nemzetközi Turisztikai Vásár mellett

2018. szeptember 7.

Az Enterprise Europe Network a Business Incubator Novi Sad és a Novi Sad Fair-rel karöltve nemzetközi üzletember találkozót szervez az 51. Novi Sad-i Nemzetközi Turisztikai Vásár mellett 2018. október 4. és 5. között.

 

Szemináriumot tartanak Vámok és Adók címmel Budapesten

2018. szeptember 4.

Kreditpontos szakmai szemináriumot tart a Magyar Vámügyi Szövetség Vámok és Adók címmel szeptember 26-án, Budapesten.

Rangos turisztikai rendezvény Budapesten

2018. szeptember 4.

2018. szeptember 26. és 28. között Budapesten rendezik meg a turizmus világnapi rendezvényt (World Tourism Day 2018). A magyarországi rendezvény fókuszában a digitális technológiák állnak, amelyek lehetőséget biztosítanak az innovációra. Minden idegenforgalmi régió részt vesz a rendezvényen, a belföldi és a külföldi vendégeket számos helyszínen várják.