Üdvözöljük a

Cégkapus szolgáltatások, elektronikus ügyintézés: ismét Vállalkozói Akadémiát tartottak a Kamarában

honlapján!

-

Cégkapus szolgáltatások, elektronikus ügyintézés: ismét Vállalkozói Akadémiát tartottak a Kamarában

Szerző: Czirbik Milán | 2019. február 26.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. a Vállalkozói Akadémia rendezvénysorozat keretében 2019. február 26-án ismét szakmai tájékoztatót tartott a HBKIK székházában a vállalkozások számára, melyen ezúttal az elektronikus ügyintézés, cégkapus szolgáltatások 2019. évi aktualitásait ismertették.

Ezúttal is nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt, több mint 120 vállalkozás képviselője, könyvelője jelent meg az ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött eseményen. A tájékoztatót a HBKIK gazdasági és pénzügyi osztályvezetője, Nagyné Nagy Edit nyitotta meg: ismertette a rendezvény céljait, felhívta a figyelmet a kamarai regisztráció szerepére és jelentőségére, kitért arra, hogy a Kamara szolgáltatásai között szereplő Széchenyi Kártya Program milyen előnyös finanszírozási megoldásokat tud nyújtani a vállalkozóknak, végezetül részletezte a kamarai tagsággal járó előnyöket is.

 

Ezúttal is telt házat vonzott a Vállalkozói Akadémia a Kamarában

 

A NAV szakértője előadásában bemutatta a Cégkapu regisztrációs felületet, a Cégkapu létrehozásának feltételeit. Ezt követően a tarhely.gov.huv oldal egyes menüpontjait ismerhették meg az érdeklődők. Sor került a Cégkapumegbízottak által elvégezhető beállítások áttekintésére, mint például a korlátozott hozzáférésű címkék, jogosultságkezelés vagy vevénykezelés. A NAV honlapján (www.nav.gov.hu) több tájékoztató és videó is segíti az elektronikus kapcsolattartásra kötelezetteket.

 

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. szakértője előadásában rámutatott arra, hogy a gazdálkodó szervezetek, valamint meghatározott egyéb személyek (továbbiakban együtt: gazdálkodó szervezetek) az elektronikus ügyintézés során 2019. január 1-től a NAV előtti eljárásokban is cégkapu használatára kötelezettek. Az egyéni vállalkozók nem kötelezettek Cégkapu nyitására, hivatalos elektronikus elérhetőségük a KÜNY-tárhely. Az előadó hangsúlyozta, hogy a NAV előtti képviselet bejelentése, a már megtett bejelentések felülvizsgálata, folyamatos figyelése kiemelkedően fontos. Az ÁNYK program lehetőséget biztosít a Cégkapun/Hivatali kapun történő azonnali nyomtatványbeküldésre, módosult az EGYKE adatlap, illetve az eBEV portálon megújult az állandó meghatalmazás webes felületen történő bejelentésére szolgáló szolgáltatás is. Azon ügyek esetében, amelyek formanyomtatványon nem intézhetők el, a kötetlen formátumú e-papír szolgáltatás keretében történik meg az elektronikus kapcsolattartás.

 

Az előadásokat követően a résztvevőknek lehetőségük nyílt konzultációra is a szakértőkkel.

 

Hasznos előadásokat hallhattak az E-ügyintézésről és a Cégkapuról

a rendezvényen résztvevők