Üdvözöljük a

Digitális megoldásokkal a vállalkozások sikeréért

honlapján!

-

Digitális megoldásokkal a vállalkozások sikeréért

Szerző: Czirbik Milán | 2019. május 24.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Modern Vállalkozások Programja Vállalkozz Digitálisan! Napot rendezett 2019. május 23-án Hajdúböszörményben a Sillye Gábor Művelődési Központban, „Előnyszerzés digitális megoldásokkal: az irányításban, a kereskedelemben és a kommunikációban” témakörben.

Az ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött eseményen a hazai vállalkozások első kézből kaptak tájékoztatást a digitális vállalkozásfejlesztés külső finanszírozásának lehetőségeiről, az értékesítési folyamatok automatizálásáról, a minőségirányítási rendszerek hasznáról, a hatékonyság növeléséről, valamint az aktuális biztonsági előírásoknak megfelelő elektronikus kommunikációról. A rendezvényen lehetőség nyílt közös beszélgetésre, találkozásra is a szállítókkal, a pályázatíró szakemberekkel és a tanácsadókkal.

 

Kathiné Juhász Ildikó, a HBKIK Hajdúböszörményi Területi Szervezetének elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a Modern Vállalkozások Programjának négy évvel ezelőtti indítása óta mintegy 15 ezer vállalkozót sikerült elérni, több száz hajdú-bihari cég megszerezte a „digitálisan felkészült vállalkozás” címet. A program segítséget nyújt a vállalkozásoknak a fejlődésre, az előnyszerzésre versenytársaikkal szemben. Rámutatott, hogy a helyi vállalkozók alapvetően nyitottak a digitális kompetenciáik fejlesztésére, azonban e tekintetben sem áll meg a fejlődés, folyamatosan lépést kell tartani az újabb, a vállalkozások fellendülését elősegítő megoldásokkal, lehetőségekkel. Felhívta a jelenlevők figyelmét a tanácsadói hálózaton keresztül elérhető szolgáltatásokra is.

 

 

Koleszár Péter, a Modern Vállalkozások Program vezető IKT-tanácsadója egy rövid, könnyed hangvételű prezentációban vázolta fel a múlt-jelen-jövő kérdését a digitalizációval összefüggésben.

Kun György IKT-tanácsadó is kitért múltbeli példákra előadásában, melynek fő üzenete az volt, hogy a vállalkozásoknak törekedni kell a leghatékonyabb megoldások használatára az informatika terén is. Az a vállalkozó, aki nem használja ki az IT-ben rejlő lehetőségeket, az valójában pénzt, ügyfeleket veszít, amivel a vállalkozása egész jövőjét teszi kérdésessé. Az előadó tanulságos kutatási adatokkal is szolgált a hallgatóság számára, továbbá ismertette az MVP program eddigi eredményeit, szolgáltatásait.

 

 

Révész Roland a HQSC Kft. ügyvezetőjea minőségirányítási rendszerek vevői elégedettségben, hatékonyságnövelésben, kockázatcsökkentésben játszott szerepét mutatta be, külön fókusszal az autóipari szabványokra és a digitalizációnak a szabványok kezelésében játszott szerepére.

 

A Dew Kft. ügyvezetője, Nemes Tibor prezentációjában az automatizált értékesítés, ügyfélkezelés kérdésére mutatott be költséghatékony, online megoldást, amellyel jelentősen gyorsítható a vásárlói igények, rendelések zökkenőmentes teljesítése.

 

Szép Roland, a Nollex Kft. marketing igazgatója a biztonságos e-mail kommunikációt ismertette az egybegyűltekkel élvezetes előadásában, melyben egy tanulságos videóval szemléltette, mekkora problémát jelenthet az egyének szintjén a személyes adatok kezelése. Erre a legjobb, legegyszerűbb orvosságot a felhő alapú, minden népszerű levelező programmal kompatibilis, az e-mailek titkosítását szolgáló megoldás jelenti – mutatott rá a szakember.

 

 

Utolsó előadóként Keczeli Csaba, a CTS Kft. ügyvezetője érdekfeszítő beszámolójában átfogó képet adott az üzleti tevékenységek szolgálatába állított digitális eszközökről. A digitalizációnak valójában arra a kérdésre kell választ adnia: hogyan találjuk meg a megfelelő stratégiát a vállalat számára. Az IKT a termelékenység 20%-ához járul hozzá (EU-s átlagban), hazánkban a fejlődés 25%-át adja – emelte ki az előadó.

 

A Modern Vállalkozások Programja által nyújtott szolgáltatások és megoldások iránt érdeklődő résztvevők számára további kapcsolatépítésre, ismeretbővítésre adott lehetőséget a hajdúböszörményben harmadik alkalommal megrendezett Vállalkozz Digitálisan! Nap.

A Modern Vállalkozások Programjáról további részletek a www.vallalkozzdigitalisan.hu weboldalon érhetőek el.