Üdvözöljük a

Tájékoztatás a gazdálkodó szervezetek részére a kedvezményes étkeztetés biztosításáról

honlapján!

-

Tájékoztatás a gazdálkodó szervezetek részére a kedvezményes étkeztetés biztosításáról

Szerző: Czirbik Milán | 2019. január 9.

Az elmúlt napokban több gyakorlati képző fordult kamaránkhoz szakmai tájékoztatást kérve arról, hogyan tudják biztosítani a jövőben a kedvezményes étkeztetést a tanulónak, különösen abban az esetben, ha azt idáig Erzsébet-utalvánnyal oldották meg.

Fentiekkel kapcsolatban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felkereste az illetékes szerveket, ahonnan az alábbi véleményt kapta:

 

2019. január 1-től az Erzsébet-utalvány jövedelemként adózik, valamint új utalványokat, új kártyát már nem lehet rendelni erre az adóévre. Azok a képző cégek, amelyek előre gondolkodtak, és amelyek esetében 2018. december 27-ig az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. bankszámláján a tervezett összeg jóváírásra került (továbbá az utalványokat ki is osztották a tanulóknak, vagy az adott összeggel a kártyájuk feltöltése még 2018-ban megtörtént) még élhetnek ezzel a lehetőséggel.

 

Az eddigi, a témában rendelkezésünkre álló szakmai vélemények alapján a SZÉP kártya nem elfogadható megoldás, mivel azt a Széchenyi Pihenőkártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. Kormányrendelet, valamint a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 71. § (5) bekezdés d) pontja szerint csak munkáltató adhatja munkavállalónak. A jogszabályok fogalom-meghatározása alapján a képzőcég a tanuló vonatkozásában nem tekinthető munkáltatónak, a tanuló pedig ilyen értelemben nem munkavállaló.

 

Az értelmezési lehetőségeket végiggondolva azt mondhatjuk, hogy ugyan a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 1. mellékletének 4.37-es pontja szerint adómentes bevétel: „a szakképzésről szóló törvény és az iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók juttatásairól szóló miniszteri rendelet alapján a szakképző iskolai tanulóknak gyakorlati képzésük ideje alatt kötelezően biztosított vagy a gyakorlati képzést végző szervezet által saját döntése alapján biztosított nem pénzbeli juttatások, ideértve az utazási költségtérítést is.”, ebbe a kategóriába sajnos nem érthetjük bele sem az Erzsébet-utalványt, sem a SZÉP kártyát, a fent leírt okok miatt.

 

Ennek értelmében a következő lehetőségeket látjuk a tanulók kedvezményes étkeztetésének megoldására:

 

Személyijövedelemadó-mentes lehetőségek:

 

1)      Meleg étkeztetés:

Saját helyszínen megoldva (pl. étterem, munkahelyi étkezde, büfé)

Külső szolgáltató igénybevételével, pl. ebédrendelés

 

2)      Hideg étkeztetés:

Képzőhelyen működő szolgáltató által (pl. kereskedelem) biztosított hideg étkezés

Külső szolgáltató igénybevétele: élelmiszer vásárlása

 

A gyakorlati képzőknek a fenti lehetőségek közül választva kell megtalálniuk a számukra és a tanulók számára is leginkább ideális megoldást. A viszonylag állandó helyszínen tevékenykedő képzőhelyre érdemes inkább meleg ételt rendelni. Ahol ez nem lehetséges, élelmiszervásárlással célszerű az étkeztetést megoldani.

 

(Megjegyzés: A 4/2002-es OM rendelet szerint meleg vagy hideg élelem formájában biztosítandó kedvezményes étkeztetésnek, mint előírásnak továbbra sem felel meg az, ha ezt a juttatást készpénzben biztosítja a gyakorlati képző. Ezért ez nem javasolt megoldás. Megjegyzendő az is, hogy ha a gyakorlati képző a tanulónak a tanulószerződésben rögzített pénzbeli tanulói juttatáson felül nyújt készpénzt, az személyi jövedelemadó - köteles juttatás, mert az az Szja. tv. szerint „egyéb nem önálló tevékenységből származó adó- és járulékköteles jövedelemnek” minősül, és a tanulónak személyijövedelemadó-bevallási és - fizetési kötelezettsége keletkezik.)