A turizmus-vendéglátás ágazatba tartozó szakmák esetében is megkezdődött a szakképzési munkaszerződések kötése

2021.09.06 | Gazdaság, Hírek, Kamara, Szakképzés

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2021. szeptember 7-én, 14 órától szakmai megbeszélést kezdeményez a megyében turizmus-vendéglátás ágazatba tartozó szakmákat oktató képzőhelyek képviselőivel, amelynek fő témája a szakképzési munkaszerződések megkötése.

Tájékoztatjuk valamennyi érintettet, hogy azon tanulók, akik 2020 szeptemberében kezdték tanulmányaikat szakképző iskolában, illetve technikumban, a 2021/2022-es tanévben már szakképzési munkaszerződéssel vehetnek részt a duális gyakorlati képzőhelyen a szakmai képzésben.

A szakképzési munkaszerződést megköthetik azok a vállalkozások, amelyeket a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2020. január 1-ig nyilvántartásba vett, vagy a Kamara 2021. januártól vezetett, új szempontrendszernek megfelelő nyilvántartási rendszerében már szerepel.

A szakképzési munkaszerződés megkötéséhez használhatják a honlapunkról letölthető nyomtatványt (Szakképzési munkaszerződés 2021 – sablon) is, mely tartalmaz minden olyan pontot, melyet a jogszabály előír a szakképzési munkaszerződéssel kapcsolatban.

Share This
X